TV3 transmetrà la cavalcada de Reis des de Manresa, presentada per Laia Servera i Manu Alonso

Demà 5 de gener, a partir de les 19.30, TV3 transmetrà la cavalcada de Reis des de la ciutat de Manresa. Els encarregats d'explicar tot el que passarà aquesta nit màgica a la capital del Bages seran Laia Servera, editora i presentadora del programa "InfoK", l'informatiu del canal Super3, i Manu Alonso, redactor i guionista de TV3. Tots dos estaran acompanyats per dos personatges de la família del Super3: la Pati Pla i el Senyor Pla.

"La cavalcada de les emocions" és com anomena l'Agrupació Cultural del Bages la cavalcada del 2018, per les emocions que fan vibrar els manresans quan es compleixen els desitjos i la il·lusió que se sent amb l'arribada de Ses Majestats a Manresa. L'arribada dels Reis d'Orient a la capital del Bages i el recorregut per la ciutat, l'explicaran Laia Servera, editora i presentadora del programa "InfoK", l'informatiu del canal Super3, i Manu Alonso, redactor i guionista de TV3. A més, a peu de carrer, al costat dels súpers de Manresa, també hi haurà dos personatges de la família del Super3: la Pati Pla, que ha de fer la carta als Reis amb l'ajuda dels nens i nenes assistents, i el Senyor Pla, que intentarà fer la guitza a la seva neboda. La transmissió de la cavalcada està produïda per l'Àrea d'Infantils i Juvenils de TV3.

A més d'explicar tot el que passa a la Cavalcada, Laia Servera conversarà amb diferents personatges manresans al set que hi haurà instal·lat a la plaça Major, com el pallasso Marcel Gros; el músic Xavier Serrano, autor de la nadala "L'hivern que batega", el grup Gossos i el periodista de TV3 Francesc Sòria. Mentrestant, Manu Alonso serà a peu de carrer per copsar com viuen els assistents a la cavalcada el recorregut dels Reis d'Orient pels carrers de Manresa.

Carrosses reials noves, inspirades en edificis manresans

Un total de disset carrosses recorreran la ciutat de Manresa i seran els tabalers de Xàldiga els encarregats d'obrir la cavalcada amb un esclat de so i de llum. Nombroses entitats de la ciutat de Manresa s'involucren en l'organització de la cavalcada, i més de 700 voluntaris, que formen part del teixit associatiu de la ciutat, hi participen.

Demà es podran veure per primer cop les tres carrosses reials acabades de remodelar i que s'han inspirat en edificis emblemàtics de la ciutat de Manresa. La carrossa del rei Melcior té una estructura que recorda l'edifici del Casino, la del rei Gaspar s'inspira en l'edifici del Teatre Kursaal i la del rei Baltasar representa la Seu de Manresa.

 

Dos recorreguts: sobre carrosses i a peu

L'itinerari de la cavalcada té dues parts diferenciades. El primer recorregut, a sobre de les carrosses, comença a la muralla de Sant Francesc i continua per l'eix comercial de la ciutat. Al segon recorregut, Ses Majestats i el príncep Assuan (el carter reial) s'endinsen a peu pel barri antic fins a arribar a la plaça Major. En aquest tram interactuen, a peu de carrer, amb petits i grans, i aconsegueixen, gràcies a la proximitat amb la gent, el punt àlgid de la cavalcada.

Per acabar, Ses Majestats seran rebudes al balcó de l'Ajuntament per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que els entregarà la clau de la ciutat, i el rei ros adreçarà unes paraules als manresans.

tv3.cat

Anar al contingut