TV3 s'apunta a l'autoescola, a "Matriculats"

El 28 de maig, a les 21.55, "Matriculats", la nova aposta de TV3 per a la nit de dilluns, mostrarà les peripècies de tot tipus d'alumnes per aconseguir el carnet de conduir. Un "docusoap", produït per TV3 amb la col·laboració de Triacom Audiovisual, en clau d'humor sobre el món de les autoescoles.

Avui, a TV3, s'ha presentat "Matriculats" amb Miquel Garcia, cap de Nous Formats de TV3; Víctor Rins, director i realitzador de "Matriculats"; Òscar Dalmau, veu en off, i alguns dels protagonistes del programa com Sergi Cervera ("Polònia"), Miri Pérez ("MasterChef") i Xavi Segú (presentador de "Bac up", de Ràdio Flaixbac), entre d'altres.

"Tothom recorda quan es va treure el carnet de conduir per moltes raons. Té alguna cosa de traumàtica amb tot allò dels exàmens i tens tot el teu entorn pressionant-te. Però un cop te'l treus és un moment emocionant per tot el que significa", ha explicat el cap de Nous Formats, Miquel Garcia. "Hi ha un altre moment simbòlic que és quan et donen la L que suposa una mica de vergonya perquè et marca com a conductor novell amb totes les teves limitacions, però per altra banda, és l'alegria de poder conduir sol. I si ens recordem molt de l'examen de conduir també ho fem del primer cotxe sigui heretat, comprat o prestat perquè és el primer símbol de llibertat".

I de treure's el carnet de conduir tracta la nova aposta de TV3 per a la nit de dilluns, "Matriculats". Un docusoap, format que van inventar els britànics, que recull les experiències de tota mena de gent, jove i gran que "recupera moments perduts que no ha pogut tenir quan era més jove". "Matriculats" segueix la línia de programes tan emblemàtics en la història de TV3 com "Bellvitge Hospital", "Jutjats" o "Veterinaris" i d'altres més recents com "Emergències" o "Aeroport".

"Una sèrie observacional, que no inventa res. No s'ha creat cap artifici. Només s'ha seguit gent que està en procés de treure's el carnet de conduir, fent pràctiques o exàmens. I volem agrair a tota la gent que ens ha permès posar-nos al seu costat amb una càmera malgrat el seu estat de nervis", ha afegit Miquel Garcia. 13 capítols de 50 minuts de durada que s'emetran després del "Telenotícies vespre" i abans d'"Al cotxe", amb què "esperem que tot vagi sobre rodes", ha fet broma el cap de Nous Formats.

"Matriculats" recull reptes de superació personal. Entrelliga diverses històries, algunes de les quals acabaran en el mateix capítol, i d'altres tindran continuïtat en diversos capítols. Com ja passava a "Aeroport" amb Queco Novell, una veu en off aportarà un to irònic. A "Matriculats" serà Òscar Dalmau qui acompanyarà aquestes històries dotant-les de petites dosis d'humor que miren de trencar les situacions d'estrès que viuen els diferents protagonistes.

"La sèrie tracta un tema universal. Tothom que condueix o que ha conduït ha passat per treure's el carnet de conduir. I és una cosa que ens iguala, tothom, sigui ric o pobre, famós o no, hi ha de passar. De fet, aquí, al programa també surt alguna cara coneguda", ha continuat explicant Víctor Rins, director i realitzador de "Matriculats". "No és només un programa de gent dins un cotxe, hem mirat que hi hagués tota mena de continguts com seguir una mica la vida dels personatges, o com funcionen les autoescoles. És un programa d'entreteniment basat en la realitat. Però no hi ha guió previ. No hi ha res preparat. És un espai que anirà en "prime time" i mira d'arribar a tots els públics i en això es basa la tria de personatges tan joves com grans, homes i dones".

"Matriculats" sortirà del cotxe per fer una classe virtual al RACC, per saber com és la vida en les autoescoles, seguir un dia de feina dels examinadors o veure una recepta de  l'exconcursant de "MasterChef", Miri Pérez.

Malgrat el to d'humor que aporten els comentaris d'Òscar Dalmau, hi ha també històries dramàtiques.El món del cotxe està envoltat també de drama. No tot és divertit, hi ha accidents, recuperació de punts... El programa busca entretenir però no s'oblida de recordar els elements d'una conducció prudent com el cinturó de seguretat, les distàncies, el no beure o els límits de velocitat... "Som conscients que la conducció aporta molts morts al cap de l'any i des de "Matriculats", els examinadors, els professors i les autoescoles insisteixen en els punts de seguretat i que conduir és una cosa seriosa", ha puntualitzat Miquel Garcia.

Dos equips de gravació amb dos càmeres cadascun han fet seguiment simultani de les diferents històries. En total han estat 2.340 hores de gravacions que es combinen en un muntatge àgil que farà passar els 50 minuts en un no res. El grafisme, que combina imatge real amb textos sobreimpresos en què s'expliquen diversos conceptes, ha ajudat sobretot a cobrir els moments dels exàmens en què no es permet que hi hagi càmeres dins del vehicle.

Òscar Dalmau, la veu de "Matriculats", l'ha descrit com "un programa de solidaritat. Qualsevol que hagi passat aquest tràngol, sent una empatia immediata amb els protagonistes". Dalmau ha donat gràcies perquè no existís un programa com aquest quan ell es va treure el carnet "perquè haguéssiu rigut i força" i ha recordat que es va treure el carnet a la tercera i que es va marejar amb el tema dels primers auxilis entre els riures dels assistents de la roda de premsa.

Després d'escoltar algunes anècdotes dels protagonistes de la nova aposta dels dilluns, s'ha fet una foto de família.

tv3.cat/matriculats

twitter.com/MatriculatsTV3

Anar al contingut