TV3 presenta "Videoescoles Marató"

Demà, divendres, a les 20.05, TV3 emet "Videoescoles Marató", el vídeo divulgatiu de La Marató 2017, un espai divulgatiu que pretén sensibilitzar els alumnes d'ESO sobre les malalties infeccioses. Amb el fil conductor d'una cançó del grup català de trap P.A.W.N. Gang s'explica què és una malaltia infecciosa i com pot posar en risc la vida de qui la pateix; la prevenció i el tractament; la resistència als antibiòtics i el paper cabdal que ha de jugar la investigació en els pròxims anys.

La 26a edició de La Marató de TV3 es farà el diumenge 17 de desembre i estarà dedicada a les malalties infeccioses que causen una de cada tres morts al món i que, segons els experts, es convertiran en un greu problema de salut pública.

El fil conductor del "Videoescoles 2017" d'enguany, amb què s'ha volgut sensibilitzar els alumnes d'ESO sobre aquestes malalties, és la creació d'una cançó col·laborativa entre un grup de trap (una variant del hip-hop), els P.A.W.N. Gang; tres testimonis que expliquen el seu cas; una doctora, i una "youtuber", Leopolda Olda.

Què és una malaltia infecciosa i com pot posar en risc la vida de qui la té; la prevenció i el tractament; la resistència als antibiòtics i el paper cabdal que ha de jugar la investigació en els pròxims anys són els temes que s'hi tractaran amb una estètica, llenguatge i protagonistes pròxims als públic jove de les conferències en què s'ha de projectar.

Tres testimonis explicaran el seu cas (una sèpsia greu, una endocarditis i una infecció del sistema nerviós central) i crearan alguns versos d'aquesta cançó que dona les claus de les malalties infeccioses i de la seva prevenció i tractament. 

tv3.cat/marato