TV3 millora en accessibilitat oferint ara també els espais amb llengua de signes a TV3alacarta

Des d'aquest mes de febrer ja es poden consultar a 3alacarta tots els espais que la cadena emet fent ús de la llengua de signes. A més, els programes de TV3alacarta ara també estan disponibles amb subtítols als mòbils i les tauletes. Aquesta oferta, que se suma als programes emesos amb audiodescripció per a persones cegues i als emesos amb subtitulació per a persones sordes, és una demostració del treball continu que TV3 fa per millorar l'accessibilitat als seus continguts televisius.

Des del 7 de febrer, els usuaris del servei TV3alacarta poden accedir als espais que la cadena emet amb llengua de signes. Actualment aquests espais corresponen a l'informatiu de les 9.30 del 324 i al "Telenotícies vespre", també en l'emissió del 324. Els dies que hi ha Champions League, en què el "Telenotícies vespre" veu abreujada la seva durada, l'espai que es fa amb llengua de signes és l'informatiu de les 21.00 del 324. A més, fa pocs dies que els usuaris de 3alacarta a través del mòbil o la tauleta també tenen l'opció de visionar els programes amb subtítols.

Amb aquests dos nous serveis a través de TV3alacarta, TV3 augmenta la seva oferta accessible, que inclou també tots els programes emesos amb audiodescripció, amb un total de 907 hores audiodescrites l'any 2016, i tots aquells amb subtitulació per a persones sordes, amb un total de 20.151 hores l'any passat.

Pel que fa als programes amb subtitulació per a persones sordes, l'oferta és àmplia. De dilluns a divendres, a TV3, els programes que es poden seguir amb aquest servei són l'informatiu de les 8.00, "Els matins", l'"Espai terra", el "Telenotícies migdia", "Divendres", el "Telenotícies vespre" i, en la franja de "prime time", els espais "Crackòvia" i "Polònia".

A l'oferta de TV3, s'hi suma també la del 324. El canal ofereix, de dilluns a divendres, un total de 13 rodes informatives diàries que inclouen subtitulació per a persones sordes, a més a més del "Telenotícies comarques" en la seva emissió pel 324, els espais informatius "Més 324"i "Món 324", els Plens del Parlament de Catalunya, i tots els especials i rodes de premsa que s'emeten al canal. El cap de setmana el número de rodes informatives amb aquest servei és de 3. L"Info-k", al canal Super3, també s'emet amb subtítols per a persones sordes.

I pel que fa als programes amb audiodescripció, TV3 ja fa molts anys que és pionera a l'estat en l'aplicació d'aquesta eina en la seva programació. Va fer les primeres emissions de pel·lícules amb audiodescripció a principis dels anys 90 i, posteriorment, va aplicar aquest servei en sèries. La primera va ser "Plats bruts" i, des de llavors, la llista de títols que han ofert aquest servei s'ha anat incrementant: "Merlí", "Gran Nord", "Polseres vermelles", "Infidels", "KMM" o "Nit i dia" en són alguns exemples, així com també diverses sèries infantils del canal Super3, com "Les tres bessones" i "Bola de drac".

Aquest 2017 s'està emetent amb audiodescripció la sèrie d'èxit de la sobretaula "La Riera", emesa des que va començar, el 2009, amb aquest servei; la segona temporada d'"El crac"; "La gran pel·lícula", cada divendres a la nit, i des d'aquest mes de febrer també els gags d'estrena de la família del Super3.

tv3.cat

tv3/alacarta/telenoticies/llengua-de-signes/

Anar al contingut