TV3 i Catalunya Ràdio, els més plurals en els informatius, i en les entrevistes i debats, respectivament

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), l'autoritat independent de regulació audiovisual de Catalunya, ha fet públic avui l'Informe sobre l'observança del pluralisme polític a la televisió i a la ràdio corresponent al maig-agost del 2018, on confirma que els informatius de TV3 van ser els que van recollir més diversitat de veus polítiques. Catalunya Ràdio, per la seva banda, va ser el mitjà que va tenir més diversitat de veus en entrevistes.

En el període analitzat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya, del maig a l'agost d'aquest any, recollit en l'Informe sobre l'observança del pluralisme polític a la televisió i a la ràdio, l'autoritat independent de regulació audiovisual de Catalunya, el CAC, conclou que TV3 va ser el mitjà que va donar més diversitat de veus polítiques, concretament va donar temps de paraula a 30 agrupacions, i Catalunya Ràdio en va donar a 28.

Segons el mateix informe, que va ser aprovat el 31 d'octubre per cinc vots a favor i un en contra amb vot particular, Catalunya Ràdio és el mitjà que va tenir més diversitat de veus polítiques en entrevistes, 22, davant de TV3, que en va tenir 20. També és l'emissora pública de ràdio que més diversitats de veus va incloure en el transcurs dels seus debats, 10, seguida de TV3, amb 9, i van donar veu a totes les formacions amb representació al Parlament.

En el global dels mitjans analitzats, la presència de les dones polítiques en els informatius va pujar. Les millors dades les obtenen Catalunya Ràdio, que se situa a l'entorn del 40% del temps de paraula en els informatius, i el 3/24, que registra un 43,3% en les entrevistes.

Aquí trobareu l'informe complet:

Acord 102/2018 d'aprovació de l'Informe sobre l'observança del pluralisme polític a la televisió i a la ràdio. Maig-agost del 2018

ccma.cat

Anar al contingut