TV3 i Catalunya Ràdio, amb el Festival de Sitges

El cinema fantàstic té una nova cita a Sitges del 7 al 16 d'octubre. Un festival que arriba a la 49a edició amb l'esperit "trekkie" com a teló de fons, amb un grapat d'actes de celebració del 50è aniversari de la saga. Dues produccions amb la participació de Televisió de Catalunya són presents en la programació: "Projecte Lazarus", de Mateo Gil, i "La propera pell", d'Isaki Lacuesta i Isa Campo.

TV3 i Catalunya Ràdio, que són mitjans oficials del festival, seguiran el dia a dia de tot el que passi, amb cròniques i connexions en directe de la inauguració i la cloenda en els informatius. La nova edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya s'inicia aquest divendres amb "Inside" i reuneix noms com Max von Sydow, Christopher Walken, Paul Schrader, Walter Koenig, Barbara Crampton, Bruce Campbell, Rob Zombie, Ruggero Deodato, Terele Pávez, Nicolas Winding Refn i Dolph Lundgren, entre d'altres.

El 49è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que es farà del 7 al 16 d'octubre, compta en la seva programació  amb "Projecte Lazarus", de Mateo Gil, i "La propera pell", d'Isaki Lacuesta i Isa Campo. Totes dues tenen participació de TV3.

"Project Lazarus" formarà part de la secció oficial Fantàstic Competició. El drama ficció sobre la crionització narra la història de Marc, un jove amb èxit que després de ser diagnosticat d'un càncer letal amb un pronòstic de menys d'un any de vida decideix sotmetre's a aquesta tècnica. El 2083, 60 anys després, en Marc es desperta a les instal·lacions de la Prodigy Health Corporation. Però aquesta tornada a la vida no encaixa amb l'idealisme que va somiar en Marc abans de morir. Aquesta pel·lícula futurista té un cartell internacional de renom, amb noms com Tom Hughes, Oona Chaplin i Charlotte Le Bon, entre d'altres. Una producció d'Arcadia Motion Pictures en coproducció amb Noodles Production (França), amb la col·laboració de TV3, Canal+ España, Noodles Production, TVE i Televisió Pública de Canàries.

Noves Visions Especials acollirà el llargmetratge "La propera pell"; que es va estrenar fa poc al Festival de Karlovy Vary i va ser premiada en sis ocasions al Festival de Màlaga 2016. Es va rodar en català, castellà i francès i comença en un poble a la frontera del Pirineu català, quan una dona (Emma Suárez), que té un fill que ha desaparegut fa deu anys, rep una trucada. Podria ser que el seu fill Leo (Àlex Monner), ara ja adolescent, sigui en un centre de menors a França. En Leo torna a casa després que tothom el va donar per mort i s'incorpora a la família envoltat del misteri de la seva desaparició. De mica en mica, la seva mare es pregunta si aquell noi és realment el seu fill. Una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de Películas, Sentido Films i La Termita Films, amb la col·laboració de TV3 i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'ICAA.

TV3 i 33

Divendres 8, el "Telenotícies vespre" connectarà, en directe, amb la gala d'inauguració del Festival. La resta de dies es faran cròniques diàries a càrrec de Jordi Oliva. Dissabte 15, l'últim dia del Festival,  també es donarà a conèixer, en directe, el palmarès en connexió amb els informatius.

"Cinema 3", el programa més cinèfil i veterà de TV3, dedicarà bona part de les seves edicions del 8 i 15 d'octubre al festival, en què es podrà veure la secció oficial, els premiats, el palmarès, l'opinió dels assistents... En el "Cinema 3" d'aquest dissabte s'analitzarà la relació entre el cinema i la literatura fantàstica. En parlarà amb Belén Atienza, productora executiva d'"Un monstre em ve a veure", el film dirigit per J. A. Bayona i basat en la novel·la de Patrick Ness; i també amb José Antonio Fideu, escriptor i autor de "Los últimos años de la magia", novel·la guardonada amb el Premi Minotauro de Literatura Fantàstica i Ciència-ficció 2016, en el marc del Festival de Sitges.

Durant dues setmanes, l'espai temàtic "33 i ..." es converteix en "33 i cinema fantàstic" dedicat al cinema fantàstic amb motiu del Festival de Sitges, amb la projecció de les millors pel·lícules catalanes, amb participació de TV3, que han passat pel certamen.

"Tria 33", farà el 8 d'octubre un reportatge sobre literatura i cinema fantàstics amb entrevista a José Antonio Fideu, guanyador del premi Minotauro de ciència-ficció i literatura fantàstica d'enguany, premi que serà lliurat en aquesta edició del Festival de Sitges. El 15 d'octubre recollirà en una crònica tot el que ha donat de si el festival d'enguany. La "Tria personal" de Jaume Figueras d'aquell dia estarà dedicada també al Festival.

El 33 també recupera, el 12 d'octubre a les 21.20, el reportatge "El so de la por" que explora la importància del so i la música a les pel·lícules de cinema fantàstic i de terror, a través de les explicacions, anècdotes i comentaris de prestigiosos professionals com Alejandro Amenábar o Paco Plaza.

Catalunya Ràdio

"El matí de Catalunya Ràdio" amb Mònica Terribas es desplaçarà, divendres, 7 d'octubre, a Sitges. De 10 a 12, emissió en directe des del Hall de l'Hotel Melià Sitges, seu del Festival internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Un programa especial amb motiu tant de l'estrena d'"Un monstre em ve a veure", la nova pel·lícula de J.A. Bayona, com dels 50 anys de l'estrena als cinemes de "Star Trek". Terribas conversarà amb el director del film.

Terribas reunirà els experts en cinema Àlex Gorina i Jaume Figueras per conversar amb Àngel Sala, director del Festival, i Borja Cobeaga, director del curt "Milagros y remedios" en el marc de "Cinergía" (iniciativa de Gas Natural Fenosa). També conversarà amb un pes pesant de la interpretació, Max von Sydow, que rep el Gran Premi Honorífic Sitges 2016. De la mateixa manera, els informatius de Catalunya Ràdio en faran un seguiment diari, gràcies a les cròniques de Geni Lozano.

"La finestra indiscreta" entrevista, divendres dia 7, J. A. Bayona i el mític actor Max von Sydow. Es parlarà del 30è aniversari d'aquest programa cinèfil imprescindible de Catalunya Ràdio justament l'any que el Festival de Sitges fa 49 anys, i la saga "Star Trek", 50, i es projectarà "Star Trek: La pel·lícula". El programa celebra aquest aniversari regalant 20 entrades dobles per veure el "director's cut" de "Star Trek: La pel·lícula". El dia 12 d'octubre, "La finestra indiscreta", amb Àlex Gorina i el seu equip, entrega el premi La Màquina del Temps a l'actor Walter Koening.

L'especial a la xarxa

A través dels webs tv3.cat/sitges o catradio.cat/sitges  s'hi podrà trobar un recull de tota la informació de TV3 i Catalunya Ràdio relacionada amb el Festival. També les pel·lícules de l'especial "33 i cinema fantàstic" que durant dues setmanes s'emet al canal 33 i les millors recomanacions amb Àlex Gorina.

Activitats paral·leles, TV3 amb la indústria

El 8 d'octubre, a les 12.30, TV3, representada per Víctor Carrera, participa en la Trobada amb la indústria audiovisual xinesa. La representació xinesa està formada per productors, directors i directius de màrqueting i estratègia d'empreses i institucions punteres d'aquest país asiàtic. El propòsit de la trobada és establir lligams amb la creixent realitat audiovisual xinesa i donar a conèixer als seus representants la realitat del sector a Catalunya com a model sòlid i d'èxit.

El 14 d'octubre, a les 10.00, TV3 també participa en una taula rodona, "Cooperació entre les televisions públiques en l'era digital", on hi haurà representants de televisions públiques europees. Ells explicaran quin es el model de televisió pública dels seus països, la seva política de compres i coproduccions, la possibilitat de fomentar la coproducció entre diferents països i, per últim, com s'estan adaptant les televisions al nou entorn digital. Susana Jiménez, cap de Coproduccions i Ficció i Teresa Guitart, cap de vendes de Continguts Audiovisuals hi seran presents.

Paral·lelament, i després de la gran acollida que va tenir l'any passat, Sitges 2016 torna a convocar la Blood Red Carpet, un programa de promoció del jove talent d'actors i directors novells: tres actors, tres actrius i tres directors amb projecció internacional, seleccionats per un jurat integrat per l'Acadèmia del Cinema Català, l'Associació Catalana d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Televisió de Catalunya i professionals del sector. Laia Espot, del departament de Càsting de TV3, forma part d'aquest jurat.

tv3.cat/sitges

catradio.cat/sitges

Anar al contingut