Logotip dels VIII Premis Gaudí
Logotip dels VIII Premis Gaudí
Diumenge al vespre

TV3 i Catalunya Informació transmetran en directe la gala dels Premis Gaudí

Les produccions amb la participació de TV3 "El Rey de la Habana", "Anacleto" i "Truman" són les pel·lícules més nominades als Premis Gaudí

Aquest diumenge, 31 de gener, a les 21.55, TV3 oferirà en directe la gala de la vuitena edició dels Premis Gaudí. Catalunya Informació també connectarà amb l'Auditori Fòrum de Barcelona per fer la transmissió de la cerimònia a partir de les 21.30. Entre les produccions nominades per l'Acadèmia del Cinema Català, hi ha una àmplia representació de pel·lícules i films documentals amb la participació de TV3, un fet que fa palesa la contribució d'aquesta cadena en la dinamització de la indústria audiovisual catalana.

TV3 transmetrà en directe la gala dels VIII Premis Gaudí a partir de les 21.55 i Catalunya Informació oferirà des de les 21.30 una cobertura especial de la cerimònia, que presentarà l'actriu mallorquina Rossy de Palma. Durant la vetllada, que serà comentada pels especialistes en cinema de TV3 i Catalunya Ràdio, l'Acadèmia del Cinema Català també entregarà el Premi Gaudí d'Honor Miquel Porter a l'actriu Rosa Maria Sardà.

A TV3, els comentaris de la festa del cinema català els faran Jaume Figueras, director i presentador del programa "Cinema 3", i Àlex Gorina, director i presentador de "Sala 33". El realitzador de la transmissió televisiva és Jordi Fàbregas i la responsable de la producció, Montse Polo.

A Catalunya Informació, presentarà l'espai radiofònic Estel Batet, conductora del programa cultural "Sentits", amb els comentaris de Ferran Auberni i les entrevistes al pati de butaques de Geni Lozano i Anna Escura.

A més, durant tot el dia, els Serveis Informatius de TV3, el 3/24 i Catalunya Ràdio oferiran tota la informació destacada al voltant dels premis Gaudí.

 

Les produccions nominades amb participació de TV3

Les pel·lícules "El Rey de la Habana", dirigida per Agustí Villaronga, i "Anacleto: agente secreto", de Javier Ruiz Caldera, són les dues produccions amb participació de TV3 que aspiren a més estatuetes, amb dotze nominacions cadascuna, juntament amb "Truman", de Cesc Gay, amb onze nominacions. Totes tres competiran pel guardó de millor pel·lícula en llengua no catalana.

Altres films amb participació de TV3 nominats als P+premis Gaudí 2016 són "Barcelona, nit d'hivern", de Dani de la Orden, i "Un dia perfecte per volar", de Marc Recha, que opten al premi a la millor pel·lícula, entre altres categories. "Vulcania", de José Skaf, i "Ningú no vol la nit", d'Isabel Coixet, són altres produccions nominades que tenen la  participació de TV3.

Pel que fa a la categoria de millor pel·lícula per a televisió, totes quatre nominades han estat coproduïdes per TV3: "13 dies d'octubre", de Carlos Marqués-Marcet; "El cafè de la Marina", de Sílvia Munt; "El mètode Grönholm", d'Enric Folch, i "Les nenes no haurien de jugar a futbol", de Sònia Sánchez.

En l'apartat de millor pel·lícula documental, hi ha tres coproduccions de TV3: "Game over", d'Alba Sotorra; "La granja del Pas", de Sílvia Munt, i "Un dia vi 10.000 elefantes", d'Àlex Guimerà i Juan Pajares. El quart film documental nominat, "Gabo, la creación de Gabriel García Márquez", de Justin Webster, compta amb la col·laboració de la cadena.

 

Les nominacions

"El Rey de la Habana", d'Agustí Villaronga. Dotze nominacions.

Millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció, millor guió, millor direcció de producció, millor direcció artística, millor muntatge, millor música original, millor fotografia, millor vestuari, millor so, millors efectes visuals, millor maquillatge i perruqueria.

Produïda per Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográficas i AIE El Rey de la Habana amb la participació de TV3, TVE i Canal+.

"Anacleto: agente secreto", de Javier Ruiz Caldera. Dotze nominacions.

Millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció de producció, millor direcció artística, millor actriu secundària, millor actor secundari (dues nominacions), millor muntatge, millor fotografia, millor vestuari, millor so, millors efectes visuals, millor maquillatge i perruqueria.

Produïda per Agente Secreto 2015 AIE, Telefónica Studios i Zeta Cinema amb la participació de TV3, TVE i Movistar+.

"Truman", de Cesc Gay. Onze nominacions.

Millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció, millor guió, millor protagonista masculí, millor direcció de producció, millor direcció artística, millor actriu secundària, millor actor secundari, millor música original, millor fotografia i millor so.

Produïda per Imposible Films, BD Cine i Trumanfilm AIE amb la participació de TV3, TVE i Movistar+.

"Barcelona, nit d'hivern", de Dani de la Orden. Set nominacions.

Millor pel·lícula, millor direcció, millor guió, millor actriu secundària (dues nominacions), millor muntatge, millor música original.

Produïda per Barcelona nit de films AIE, Playtime Movies, Sábado Películas, El Terrat de Produccions, Filmin i TV3 amb la participació de TVE i Movistar+.

"Ningú no vol la nit", d'Isabel Coixet. Tres nominacions.

Millor direcció artística, millors efectes visuals, millor maquillatge i perruqueria.

Produ­ïda per Nadie Quiere la Noche AIE, Mediaproducción SLU, Ariane & Garoe SL, Neo Art Producciones SL, Noodles Production i One More Movie amb la participació de TV3, TVE, Vodafone i Movistar+.

"Un dia perfecte per volar", de Marc Recha. Dues nominacions.

Millor pel·lícula, millor protagonista masculí.
Produïda per Batabat amb la participació de TV3 i TVE.

"Vulcania", de José Skaf. Una nominació.

Millor actor secundari.

Produïda per Zentropa International Spain SL, Zentropa Interna­tional Sweden AB, Zentropa Vulcania AIE i Ran Enter­tainment amb la participació de TV3 i TVE.

 

Millor pel·lícula documental

"Gabo, la creación de Gabriel García Márquez", de Justin Webster. Una nominació.

Produïda per JWP, Horne Productions i Ronachan Films amb la participació de Caracol TV, Discovery, Canal+, Gebrüder Beetz i TV3.

"Game over", d'Alba Sotorra. Una nominació.

Produïda per Loto Films, Promarfi Futuro 2010, TV3, Gaia Audiovisuals, TVE i Dirk Manthey Film UG.

"La granja del Pas", de Sílvia Munt. Una nominació.

Produïda per Intent Produccions i TV3.

"Un dia vi 10.000 elefantes", d'Àlex Guimerà i Juan Pajares. Una nominació.

Produïda per Several Studio, TV3 i TVE.

 

Millor pel·lícula per a televisió

"13 dies d'octubre", de Carlos Marques-Marcet. Una nominació.

Produïda per Batabat, Lastor Media i TV3.

"El cafè de la Marina", de Sílvia Munt. Una nominació.

Produïda per Oberon Cinematogràfica, TV3 i TVE.

"El mètode Grönholm", d'Enric Folch. Una nominació.

Produïda per TV3 i Versátil Cinema.

"Les nenes no haurien de jugar a futbol", de Sònia Sánchez. Una nominació.

Produïda per Zentropa International Spain, Zentropa International Sweden, Pep Armengol, Doce Entertainment i TV3.

 

tv3.cat

catradio.cat/catinfo

tv3.cat/coproduccions

tv3.cat/documentals

Anar al contingut