Els intèrprets d'"El nom":  Joel Joan, Xavi Mira, Sandra Monclús, Sergi Vallès, Mireia Piferrer
Els intèrprets d'"El nom": Joel Joan, Xavi Mira, Sandra Monclús, Sergi Vallès, Mireia Piferrer

TV3 estrena, el dia de Sant Jordi, "El nom", dirigida i protagonitzada per Joel Joan

El 23 d'abril, a les 22.00, TV3 estrena "El nom", una coproducció de Televisió de Catalunya i Focus Audiovisual, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en associació amb Chapter 2 i Distinto Films. Una pel·lícula per a televisió que adapta l'exitosa obra teatral amb el mateix títol.

Cinc personatges, un pis de Barcelona i el nom d'un nadó que encara no ha nascut, aquests són els elements d'"El nom", una comèdia àcida i brillant sobre les relacions humanes.

Aquest Sant Jordi arriba a TV3 l'adaptació televisiva d'"El nom", amb direcció de Joel Joan ("El crac", "Fènix 11·23", "Porca misèria", "Excuses!"," Plats bruts"), que també va dirigir la versió dramàtica a Catalunya de l'obra original francesa "Le prénom",  de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière. Joel Joan, Xavi Mira, Sandra Monclús, Sergi Vallès, Mireia Piferrer, Abril Illa i Jan Bové formen part del repartiment d'aquesta adaptació audiovisual de Joel Joan amb adaptació al català de Jordi Galceran.

L'obra teatral que serveix de base per a aquesta producció es va estrenar al teatre Goya el 19 d'octubre de l'any 2012. Va ser un èxit tant en espectadors com en funcions arreu de Catalunya (256 funcions i 91.165 espectadors). Joel Joan, Sandra Monclús, Xavi Mira, Mireia Piferrer repeteixen els seus papers teatrals i només Sergi Vallès s'ha afegit de nou per substituir Lluís Villanueva.

La producció teatral és alhora una adaptació de l'obra francesa "Le prénom", que va tenir un gran èxit a França, de la qual es va fer també una adaptació audiovisual.

Sinopsi

Un sopar a casa de la Isabel i en Pere. La Isabel Orteu és professora de català a l'Institut Barres i Ones de Badalona, a més de coordinadora de la sala d'actes i responsable de les relacions amb l'AMPA. Mai no la sentiràs queixar-se de res. El seu marit, en Pere Galí, és professor de literatura a la Universitat Pompeu Fabra, secretari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans i especialista en Montaigne. Gairebé sempre es queixa. Són un matrimoni ben avingut, malgrat tot, i tenen dos fills, la Nerida i l'Adanis.

Els altres convidats són en Claudi Farré, amic d'infantesa de la Isabel, trombó de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Un home discret, reservat, a qui es pot descriure per omissió: no s'enfada, no és excèntric, no és desagraït. En Vicenç Orteu, el millor amic del Pere i germà de la Isabel. Un home que va convertir la petita agència del seu pare en un imperi immobiliari. Un home atractiu i dels que no s'ho pensen dos cops quan han de creuar el carrer. L'Anna Jassen, esposa d'en Vicenç, ara embarassada. Independent, sofisticada amb el costum d'arribar tard a tot arreu. Sembla haver centrat bastant el seu marit. També hi serà present, via telefònica, la Rosa Jordana, la mare dels Orteu. Una dona elegant, vital, que va quedar viuda fa molts anys i va reinventar-se amb una energia notable.

La paternitat imminent dels Orteu-Jassen té tothom molt excitat. Mentre esperen que l'Anna arribi, la conversa és un seguit de preguntes i respostes enginyoses sobre el tema. Tot es complica quan en Vicenç anuncia el nom del nen. Una violenta discussió esclata, liderada pel Pere, que no vol un nebot amb aquell nom. La polèmica del nom desvelarà secrets i rancúnies.

Fitxa tècnica i artística

Productores: Televisió de Catalunya, Focus Audiovisual amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals. 2017
Productors associats: Chapter 2 i Distinto Films.
Director: Joel Joan
Productors executius: Pere Roca i Míriam Porté
Productora executiva TVC: Elisa Plaza
Guió: Alexandre de La Patellière i Matthieu Delaporte
Adaptació al català: Jordi Galceran
Adaptació audiovisual: Joel Joan
Director de fotografia: David Valldepérez
Composició musical: Xavier Capellas
Intèrprets: Joel Joan, Sandra Monclús, Xavi Mira, Mireia Piferrer, Sergi Vallès, Abril Illa i Jan Bové.

tv3.cat/elnom

Anar al contingut