Ariadna Oltra codirigeix "Mai més víctima"
Ariadna Oltra codirigeix "Mai més víctima"
DIMARTS, A LES 21.55

TV3 dedica una nit temàtica a la violència masclista

El dimarts 13 de novembre, TV3 dedicarà una nit temàtica a la violència masclista. A partir de les 21.55, s'estrenarà a "Sense ficció" el documental d'Ariadna Oltra i Mireia Pigrau "Mai més víctima".

Tot seguit, a les 23.10, després del documental es continuarà amb un programa especial presentat per Ariadna Oltra que reflexionarà sobre la violència masclista, un problema molt estès a la societat que encara costa d'eliminar.

Dimarts, 13 de novembre, TV3 dedicarà una nit temàtica a la violència masclista. A les 21.55, s'estrenarà el documental de "Sense ficció" "Mai més víctima", dirigit per Ariadna Oltra i Mireia Pigrau. A les 23.10, després del documental, s'emetrà en directe el programa especial "Mai més víctima: En què fallem?", presentat per Ariadna Oltra, que reflexionarà sobre la violència masclista, un problema molt estès a la societat que encara costa d'eliminar.

Amb el documental "Mai més víctima", es vol fer entendre el procés que viuen les dones que pateixen una situació de violència dins de la parella, i per què els costa tant sortir-ne. Com es poden aguantar divuit anys de maltractaments sense que ningú de fora se n'adoni?

Un retrat coral de com aquestes dones esdevenen víctimes sense adonar-se'n i com, un cop identifiquen el que els passa, aconsegueixen trencar amb la relació de violència exercida per la seva parella. Tots els testimonis són de casos sentenciats per la justícia, amb condemna, excepte un que està pendent del judici. I les sis dones que surten al documental denuncien que no es van sentir ben tractades per la justícia. Per què? Què cal millorar?

Algunes d'aquestes preguntes les responen sis experts en el documental. Des que hi ha registres –any 2003–, gairebé mil dones han mort assassinades per parelles o exparelles. A Espanya, des del 2004 hi ha vigent una llei integral que aborda aquesta xacra social, però això s'ha demostrat que és insuficient: en tot el 2017, 51 dones van ser assassinades per la seva parella o exparella, vuit de les quals a Catalunya.

De què parlem quan pensem en violència masclista? L'educació és la clau de cara a les noves generacions? Estan establint, els nois i les noies d'ara, nous models de parella allunyats d'aquest masclisme? De què parlem quan parlem de noves masculinitats?

Aquestes seran algunes de les preguntes a les quals buscarà resposta el programa especial "Mai més víctima: En què fallem?", presentat per Ariadna Oltra, que seguirà l'estrena del documental. Un programa especial que vol ser punt de trobada de reflexions per abordar un problema social estès a tot el món.

Anar al contingut