Turull nega que el nomenament de Mascarell com a conseller de Cultura sigui un gest hostil al PSC

El portaveu de CiU al Parlament ha dit que el nomenament de la dirigent d'Unió Joana Ortega com a vicepresidenta del govern no respon a necessitats de quota entre els dos socis de la federació.

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha assegurat que l'entrada de Ferran Mascarell al govern d'Artur Mas no és cap gest hostil envers el PSC. Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, el nou portaveu parlamentari de CiU ha explicat que ja fa més de dos anys que Artur Mas va dir que al país li convenia un govern transversal i que no calia ser de Convergència ni d'Unió Democràtica per tenir altíssimes responsabilitats en el govern.

Jordi Turull ha afegit que, "en la configuració de la Casa Gran del Catalanisme, Mas ja va dir: ‘hi ha gent que pot estar absolutament identificada amb posicions d'altres partits polítics que poden fer una gran aportació al país'. Si algun nom havia sonat moltes vegades als mitjans de comunicació en les llistes del Parlament de Catalunya havia sigut Ferran Mascarell", ha indicat el portaveu de CiU.

Sobre les acusacions de sociovergència rebudes des del PP per la incorporació del socialista Ferran Mascarell, Turull ha respost: "Si fos sociovergència no crec que la reacció d'alguns àmbits del PSC hagués estat la que ha estat".

El portaveu de CiU al Parlament ha rebutjat les crítiques d'ICV-EUiA al futur conseller d'Interior, Felip Puig, en substitució de l'ecosocialista Joan Saura: "Ganes de revenja no n'hi ha ni una. El país no està ni per començar a mirar enrere al retrovisor ni per anar amb revenges de no sé què sinó que aquí el que cal fer és concentrar tots els esforços per mirar endavant".

Jordi Turull també ha dit que el nomenament de la dirigent d'Unió Joana Ortega com a vicepresidenta del govern no respon a necessitats de quota entre els dos socis de la federació: "No és tema ni de quotes ni de concessions. Jo crec que és un tema que es deu haver parlat amb Duran i Lleida però que ha portat molt directament el president Artur Mas per configurar un organigrama de govern que ell veiés clar i que respongués a les promeses que s'havien fet".

Turull ha demanat als partits de l'oposició que esperin a valorar políticament els consellers fins que no comencin a exercir, després de les crítiques d'Esquerra Republicana i Solidaritat Catalana per la Independència contra la futura titular de Justícia, Pilar Fernández Bozal, a qui acusen d'intentar aturar la consulta sobiranista d'Arenys de Munt com a advocada de l'Estat.

catradio.cat/oracle
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut