Tura qüestiona que pertoqui als Mossos reclamar l'estima de la ciutadania en una manifestació

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha defensat "l'honorabilitat" dels Mossos d'Esquadra i ha remarcat que els casos de maltractaments a la comissaria de les Corts "no es poden agafar pel tot". Tura ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio".

En referència a la manifestació que han convocat els sindicats del cos de Mossos d’Esquadra demà, amb l’objectiu de denunciar la gestió del departament d’Interior en aquest assumpte, Montserrat Tura s’ha preguntat si els pertoca a ells mateixos reclamar “l’estima” de la societat. Crec que l’estima no sobté perquè la reclamis en una manifestació. L’estima del poble sobté perquè se sentin propers”, ha afirmat, i ha deixat clar que “tenim una policia moderna, que és eficaç i que en un 99,9 amb 9 i amb 9... per cent fan les coses molt bé”.
En aquest sentit, ha instat la ciutadania i les forces polítiques a recuperar la confiança en els Mossos, a l’espera que la justícia determini què ha passat. “Les imatges –en referència al vídeo dels maltractaments- no ens han agradat gens i no ens hem sentit còmodes. Les imatges són punyents però s’han d’analitzar els antecedents i el context i haurem d’esperar a la justícia per veure què diu”, ha explicat.
La consellera de Justícia també ha parlat del començament del trasllat de presos cap al centre Brians-2 de Sant Esteve Ses Rovires, avui mateix. Segons ha explicat, hi aniran reclusos de les presons més congestionades: Figueres, Girona, Tarragona i la Model de Barcelona.
“Hi ha tot un projecte per anar descongestionant progressivament i, evidentment, hi aniran interns de la Model però no només de la Model” ha dit. Tura ha explicat que a diferència del centre penitenciari de Barcelona, on 6 presos dormen en 12 metres quadrats, a Brians-2 hi haurà cel•les per a un o dos reclusos.
Anar al contingut