"Truman", Premi Borau-RAE al millor guió

La pel·lícula "Truman", amb participació de TV3, ha rebut el Premi Borau-RAE, que reconeix els guions cinematogràfics escrits en castellà. Entre els films amb col·laboració de TV3, "Requisits per ser una persona normal" també n'ha obtingut una nominació.

"Truman", el llargmetratge dirigit per Cesc Gay, ha estat reconegut per la Real Academia Española (RAE). En aquest cas, la pel·lícula va ser premiada amb una medalla per considerar que tenia el millor guió adaptat en castellà. El jurat de la segona edició del Premi Borau-RAE, format per membres de l'acadèmia, ha valorat l'obra per "la seva profunditat en la creació i desenvolupament dels personatges".

El guió, de Cesc Gay i Tomás Aragay, presenta Julián (Ricardo Darín), malalt de càncer. Tomás (Javier Cámara), gran amic seu, farà un viatge des del Canadà, per passar els últims dies al seu costat. Els amics d'infància es retroben per passar els darrers dies de Julián plegats, amb la companyia d'un tercer: el gos anomenat Truman, que dóna nom al film.

El premi se suma als múltiples reconeixements que ha rebut "Truman" als Premis Goya, als Premis Gaudí, als Premis Feroz Zinemaldia, a les Medalles del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics, a la Rosa de Sant Jordi i al Premi Cinematogràfic José María Forqué, entre d'altres. 

La pel·lícula explica aquest fet dramàtic des del vessant més amable, amb pinzellades d'humor, per parlar sobre la relació entre els dos amics davant d'aquesta situació, des del punt de vista de qui la pateix i de qui l'acompanya. "Truman" és una producció d'Imposible Films, Truman Films AIE, BD Cine (Argentina), K&S Films (Argentina), Telefe (Argentina), amb la col·laboració de TV3, Movistar + i TVE.

La pel·lícula "Requisits per ser una persona normal", de Leticia Dolera, també estava nominada als premis pel guió escrit per la mateixa directora. El film explica en clau d'humor l'obsessió que té la protagonista per complir els requisits necessaris per ser una persona normal. El film és una producció de Corte y Confección de Películas i El Estómago de la Vaca, amb la col·laboració de TV3, TVE i amb l'ajuda de l'ICEC i l'ICAA.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut