"Truman", "El Rey de la Habana" i "Anacleto: Agente secreto", les més premiades de la nit dels Gaudí

Les produccions amb la participació de TV3 "Truman", amb sis guardons, "El Rey de la Habana" i "Anacleto: Agente secreto", amb quatre, han estat les pel·lícules més premiades de la nit dels VIII Premis Gaudí. Dues coproduccions de TV3 també han rebut premis: "Game over", d'Alba Sotorra, ha guanyat el Premi Gaudí a la millor pel·lícula documental, i "13 dies d'octubre", de Carlos Marques-Marcet, el premi a la millor pel·lícula per a televisió.

"Truman" s'ha alçat com la gran guanyadora de la nit dels VIII Premis Gaudí, després de recollir sis dels onze guardons als quals optava: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor director (Cesc Gay), millor guió (Cesc Gay i Tomàs Aragay), millor protagonista masculí (Ricardo Darín), millor actriu secundària (Dolores Fonzi) i millor actor secundari (Javier Cámara).

"Truman", amb sis guardons, "El Rey de la Habana" i "Anacleto: Agente secreto", amb quatre, han estat les pel·lícules més premiades de la nit. El Gaudí a la millor pel·lícula ha estat per a "El camí més llarg per tornar a casa", òpera prima de Sergi Pérez.

Ricardo Darín ("Truman") ha estat escollit com a millor protagonista masculí per davant de Borja Espinosa ("El camí més llarg per tornar a casa"), Francesc Garrido ("L'adopció") i Sergi López ("Un dia perfecte per volar"). El seu company de repartiment, Javier Cámara, ha recollit el guardó. Un altre dels premis destacats de la nit, el de millor actriu, se l'ha endut Laia Costa ("Polseres vermelles") per la seva interpretació a "Victoria".

"El Rey de la Habana", la pel·lícula que partia amb més nominacions juntament amb "Anacleto: Agente secreto", ha recollit finalment quatre dels dotze premis a què optava: millor muntatge, millor música original, millor fotografia i millor vestuari. "Anacleto: Agente secreto" també se n'ha endut quatre de dotze: millor direcció de producció, millor direcció artística i millor so, i millors efectes especials/digitals.

"Ningú no vol la nit", d'Isabel Coixet, que partia amb tres nominacions, ha recollit el premi a millor maquillatge i perruqueria.

"Game over", d'Alba Sotorra, ha guanyat el Premi Gaudí a la millor pel·lícula documental, i "13 dies d'octubre", de Carlos Marques-Marcet, el premi a la millor pel·lícula per a televisió.

Tots els guanyadors

Millor pel·lícula en llengua no catalana: "Truman", de Cesc Gay

Millor film: "El camí més llarg per tornar a casa", de Sergi Pérez

Millor protagonista masculí: Ricardo Darín, per "Truman"

Millor protagonista femenina: Laia Costa, per "Victoria"

Millor director: Cesc Gay, per "Truman"

Millor actor secundari: Javier Cámara, per "Truman"

Millor actriu secundària: Dolores Fonzi, per "Truman"

Millor guió: Cesc Gay i Tomàs Aragay, per "Truman"

Millor pel·lícula europea: "Mandariinid" (Mandarines), de Zaza Urushadze

Millor direcció artística: Balter Gallart, per "Anacleto: Agente secreto"

Millor direcció de producció: Josep Amorós, per "Anacleto: Agente secreto"

Millor film documental: "Game over", d'Alba Sotorra

Premi al millor curtmetratge: "El adiós", de Clara Roquet

Millor film d'animació: "Atrapa la bandera", d'Enrique Gato

Millor film per a televisió: "13 dies d'octubre", de Carlos Marques-Marcet

Millor fotografia: Josep Maria Civit, per "El Rey de la Habana"

Millor muntatge: Raúl Román, per "El Rey de la Habana"

Millor música original: Joan Valent, per "El Rey de la Habana"

Millor so: Oriol Tarragó, Sergio Bürmann i Marc Orts, per "Anacleto: Agente secreto"

Millor vestuari: María Gil i Sonia Segura, per "El Rey de la Habana"

Millor maquillatge i perruqueria: Pablo Perona, Sylvie Imbert i Paco Rodríguez, per "Nobody wants the night (Ningú no vol la nit)"

Millors efectes visuals: Lluís Castells i Lluís Rivera, per "Anacleto: Agente secreto"

"Truman", de Cesc Gay. Produïda per Imposible Films, BD Cine i Trumanfilm AIE amb la participació de TV3, TVE i Movistar+.

"El Rey de la Habana", d'Agustí Villaronga. Produïda per Pandora Cinema, Tusitala Producciones Cinematográficas i AIE El Rey de la Habana amb la participació de TV3, TVE i Canal+.

"Anacleto: Agente secreto", de Javier Ruiz Caldera. Produïda per Agente Secreto 2015 AIE, Telefónica Studios i Zeta Cinema amb la participació de TV3, TVE i Movistar+.

"Ningú no vol la nit", d'Isabel Coixet. Produ­ïda per Nadie Quiere la Noche AIE, Mediaproducción SLU, Ariane & Garoe SL, Neo Art Producciones SL, Noodles Production i One More Movie amb la participació de TV3, TVE, Vodafone i Movistar+.
 
"Game over", d'Alba Sotorra. Produïda per Loto Films, Promarfi Futuro 2010, TV3, Gaia Audiovisuals, TVE i Dirk Manthey Film UG.

"13 dies d'octubre", de Carlos Marques-Marcet. Produïda per Batabat, Lastor Media i TV3. 

tv3.cat

tv3.cat/coproduccions

tv3.cat/documentals

Anar al contingut