Tresserras creu que l'estat espanyol veu la cultura catalana com una "anomalia"

El conseller defensa el concert econòmic de la cultura com una eina per lliutar contra aquesta concepció.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Xavier Vilà, que l'estat espanyol té una "gran dificultat" per assumir el caràcter nacional de la cultura catalana i ha apostat per un concert econòmic de la cultura. "Per part de l'Estat hi ha una gran dificultat per assumir el caràcter nacional de la cultura catalana i d'entendre que la cultura catalana és una cultura plenament homologable a les altres cultures del món (...), la concepció profunda que hi ha és que aquí hi ha una sola cultura. En aquest estat hi ha una sola cultura i, per tant, tota la resta és una mena d'anomalia. Llavors, comptem els diners, comptem el que ens tocaria per inversió per càpita, ens els donen i que a nosaltres ens deixin fer, que tenim la competència exclusiva i per tant ja farem la política."

Sobre la renúncia de la fins ara directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Cullell, el conseller Tresserras ha afirmat que Cullell "ha fet una gran feina", ha fet la reflexió que càrrecs com el seu "són feines molt complexes, molt difícils i molt dures", i ha qualificat la seva substitució de manera temporal pel director de Catalunya Ràdio, Ramon Mateu, com una solució "madura, bona i feta amb la màxima correcció".

Tresserras confia que a partir de l'any que ve, que és quan entrarà en vigor la nova Llei del cinema, no es repetiran fets com el de la pel·lícula Toy Story 3, estrenada aquesta setmana, que no es pot veure en català en 3D. També ha explicat que, a finals d'aquest estiu, el 70 o 80% dels Papers de Salamanca ja podrien ser a Catalunya, i que espera que la totalitat sigui aquí cap a la tardor.

Finalment, Joan Manuel Tresserras ha manifestat la voluntat de tornar a la Universitat Autònoma de Barcelona després d'haver complert el compromís d'una legislatura en la qual s'ha sentit "molt honorat" i ha resultat "extremadament agradable".

catradio.cat/mati
Anar al contingut