Una imatge del documental "Dead Slow Ahead", de Mauro Herce
Una imatge del documental "Dead Slow Ahead", de Mauro Herce

Tres produccions amb la participació de TV3, al Festival Internacional de Seattle

Les pel·lícules amb la col·laboració de TV3 "Truman" i "Anacleto: agent secret" i la coproducció "Dead slow ahead" han estat seleccionades per participar al SIFF, que té lloc del 19 de maig al 12 de juny, a Seattle.

El Seattle International Film Festival (SIFF) ha seleccionat tres films en què TV3 participa. Les tres pel·lícules es projectaran en la secció "Emoción Pura", dedicada al cinema de l'estat espanyol. A més, "Dead slow ahead" també participarà en la secció "Alternate Cinema".

Cada film es projectarà tres vegades durant el festival. Aquests visionats tindran lloc en diferents localitzacions de Seattle: SIFF Cinema Uptown, SIFF Cinema Egyptian, SIFF Film Center i Seattle Center Campus.

 

"Truman", de Cesc Gay
El Julián rep la visita inesperada del seu amic Tomás, que viu al Canadà. Els dos amics, juntament amb Truman, el gos fidel del Julián, compartiran, al llarg de quatre intensos dies, moments emotius i sorprenents provocats per la difícil situació que travessa el protagonista.

Fitxa tècnica i artística
Direcció: Cesc Gay
Guió: Cesc Gay i Tomàs Aragay
Producció: Marta Esteban i Diego Dubcovsky
Direcció de fotografia: Andreu Rebés (AEC)
Música: Nico Cota i Toti Soler

"Truman" és una producció d'Imposible Films, Truman Films AIE, BD Cine (Argentina), K&S Films (Argentina), Telefe (Argentina), amb la col·laboració de TV3, Canal+ i TVE.

 

"Anacleto: agent secret", de Javier Ruiz Caldera
L'Adolfo, un jove d'uns trenta anys, avorrit i amb poca ambició, treballa de guarda de seguretat. Però la desgràcia travessa el seu destí;d'un dia per l'altre el deixa la nòvia de sempre (la Kàtia) i, a més, descobreix que el seu pare té una doble identitat. No és un pagès dedicat a la producció d'embotits, com ell havia cregut tota la vida, sinó que és l'Anacleto, un agent secret en hores baixes i l'home que va tancar el Vázquez (un criminal perillós) fa trenta anys.
L'Adolfo haurà d'abandonar la seva zona de confort i col·laborar amb el seu pare, la persona amb qui s'entén menys del món, per sobreviure a la venjança del Vázquez, que juntament amb una banda de sicaris busquen la manera d'aniquilar-los. Però la feina de l'Adolfo serà doble: salvar el coll i recuperar la seva xicota. L'Adolfo no tindrà cap més remei que aprendre a fer d'agent, amb la mort al clatell.

Fitxa tècnica i artística
Director: Javier Ruiz Caldera
Productor: Francisco Ramos
Guió: Fernando Navarro, Pablo Alen, Breixo Corral
Producció delegada: Eneko Gutiérrez, Oriol Sala-Patau
Intèrprets: Imanol Arias, Quim Gutiérrez, Alexandra Giménez, Emilio Gutiérrez Caba, Berto Romero, Rossy de Palma, Carlos Areces
Direcció de producció: Josep Amorós
Direcció de fotografia: Arnau Valls
Música: Javier Rodero

El llargmetratge és una producció de Zeta Cinema, amb la col·laboració de TV3, TVE i Canal+.

 

"Dead slow ahead", de Mauro Herce Mira
El film és el retrat d'un viatge revelador i hipnòtic a bord del vaixell de càrrega "Fair Lady". Els mariners que el tripulen, gairebé tots filipins, viuen envoltats per un món deshumanitzat i totalment industrialitzat del qual sembla que siguin simples engranatges. El vaixell de vuit pisos d'altura i set bodegues, es converteix en un escenari fantasmal que Maure Herce recorre durant els dos mesos que va durar el rodatge; una visió apocalíptica d'uns treballadors a la deriva per aigües internacionals.

Fitxa tècnica
Direcció: Mauro Herce Mira
Guió: Mauro Herce i Manuel Muñoz
Producció executiva: Ventura Durall i Jose Alayón
Direcció de fotografia: Mauro Herce Mira
Muntatge: Manuel Muñoz

És una producció de Nanouk Films i El Viaje Films en coproducció amb Bocalupo Films i TV3.

 

tv3.cat/documentals

Anar al contingut