Del 22 al 27 de novembre

Tres coproduccions de TV3 al Festival Zoom d'Igualada

El Festival Zoom de Ficció Internacional TV, que se celebra del 22 al 27 de novembre a Igualada, projectarà tres pel·lícules coproduïdes per TV3. "Ebre, del bressol a la batalla", dirigida per Román Parrado, ha estat seleccionada per competir a la secció oficial i en el Premi Zoom D.O. Catalunya a la Millor TV Movie Catalana 2016. "Jo, Ramon Llull", d'Antoni Tortajada i Joan Gallifa, i "Laia", de Lluís Danés, seran també candidates al premi atorgat per D.O. Catalunya.

Aquest dimarts es donarà el tret de sortida a la 14a edició del Festival Zoom d'Igualada, el primer festival que aposta per la ficció televisiva amb projeccions, premis, debats, curtmetratges, websèries, lliçons magistrals i altres formats televisius, que és la gran novetat d'aquesta edició.

El llargmetratge de Román Parrado, que s'estrenarà aquest divendres a TV3, ha estat seleccionat per la secció oficial del festival i també és un dels candidats al Premi D.O Catalunya. El film parla d'una part de la Guerra Civil Espanyola, que és la lleva de joves soldats que van haver d'empunyar un arma i anar a la batalla de l'Ebre l'any 1938. Després de quatre mesos de lluita, la derrota en aquella batalla marcaria el destí de la Segona República.

D'altra banda, "Jo, Ramon Llull" és candidata a optar al guardó D.O. Catalunya que premia la millor "TV movie" de l'any. La pel·lícula entrellaça la ficció –que narra la vida del filòsof, místic, teòleg, escriptor i missioner mallorquí– amb fragments de caràcter documental, presentats per Antoni Tortajada, en què es descobreix l'apassionant món medieval que li va tocar viure a Ramon Llull.

La pel·lícula dirigida per Lluís Danés, "Laia", també està nominada al premi que atorga l'entitat vitivinícola de Catalunya. Basada en la coneguda novel·la de Salvador Espriu, "Laia" se situa al poble imaginari de Sinera. Allà viu la Laia, una dona marcada per una infantesa miserable i infeliç, que es debat entre l'amor de dos homes i s'enfronta a l'odi de tot un poble mentre somia amb una llibertat que només el mar li podrà concedir.

"Ebre, del bressol a la batalla"

A l'abril de 1938, molts nois d'entre 17 i 18 anys són reclutats per l'exèrcit de la República Espanyola per lluitar contra les tropes de Franco en un moment en què la Guerra Civil sembla que es decanta a favor d'aquests últims. D'una banda, Manuel Azaña, president de la República, intenta aconseguir una pau que estalviï més morts, però de l'altra, Juan Negrín, president del govern, vol allargar la resistència fins a aconseguir una ajuda internacional que sembla poc probable. Entre els nois enviats a la batalla de l'Ebre hi ha Pere Puig, que ha de deixar la seva vida de pastor; Fermí Quintana, que s'ha allistat voluntàriament per poder trobar el seu germà desaparegut des de fa temps; Valentí Godall, un convençut antifeixista, i Jaume Comelles, un seminarista que viu espantat perquè companys com Martí Claret, anticlerical, el miren amb tant d'odi com als enemics. El destí de tots ells resulta imprevisible.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Román Parrado
Guió: Eduard Sola
Producció executiva: Oriol Marcos i Agus Jiménez
Producció executiva TV3: Elisa Plaza
Intèrprets: Oriol Pla, Enric Auquer, Àlex Monner, Emilio Palacios, Artur Busquets, Roser Tapias i Manuel Moron, entre d'altres
Direcció de fotografia: Xavier Camí

El film és una coproducció de Setmàgic Audiovisual, TV3 i Enciende TV, amb la producció associada de Compacto, la participació de Canal Sur, el patrocini de la Conselleria d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència i del Memorial Democràtic. Compta amb la col·laboració de l'ICEC, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Terra Alta, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el Museu de la Batalla de l'Ebre (Faió), l'Associació Lo Riu, l'Associació La Cana i el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre.

"Jo, Ramon Llull"

Als 30 anys, Ramon Llull viu una transformació profunda que li fa abandonar la vida dissoluta que portava; decideix seguir els passos de sant Francesc d'Assís, vestir-se amb un simple drap i dedicar la vida a escriure "el millor llibre del món", que serveixi per convertir els infidels. En aquella època, els regnes cristians, esperonats pel papa, intentaven recuperar les terres ocupades pels musulmans a través de les croades, com la conquesta de València per part de catalans i aragonesos.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció: Joan Gallifa i Antoni Tortajada
Guió: Eloi Vila, Gemma Sanz, Roger Danès i Alfred Pérez-Fargas
Direcció executiva: Susanna Jiménez i Miquel García
Producció executiva Som Batabat: Marc Roma
Producció delegada TV3: Cruz Rodríguez i Josep M. Casellas
Intèrprets: Jordi Bosch (Llull adult), Roger Casamajor (Llull jove), Dafnis Balduz (Simó de Puigcerdà), Nao Albet (Jaume II), Lluís Soler (prior), Fermí Reixach (ermità) i Abdelalí El Aziz (Omar), entre d'altres.

És una coproducció de Televisió de Catalunya, Som Batabat i la Xarxa Audiovisual Local amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

"Laia"

La història d'una dona que no es pot escapar del seu destí fatal. La protagonista destaca enmig d'una societat tancada, religiosa i masclista, on el paper de la dona queda relegat a una vida de submissió. La Laia, però, és diferent i pagarà amb un preu alt la seva diferència.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció:  Lluís Danés
Guió:  Lluís Arcarazo i Maria Jaén, basada en la novel·la de Salvador Espriu.
Producció executiva Brutal Media: Raimon Masllorens
Producció executiva TV3:  Elisa Plaza
Intèrprets protagonistes:  Miranda Gas, Ivan Benet, Roger Casamajor Miquel Fernández, Clàudia Benito, Anna Casas

"Laia" és una coproducció de TV3 i Brutal Media amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Arenys de Mar.

 

tv3.cat/batallaebre

tv3.cat/coproduccions

 

 

Anar al contingut