Transmissió en directe el concert del Cor i l'Orquestra Simfònica del Liceu a L'Auditori

Aquest diumenge, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert dels solistes vocals i el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

El diumenge 10 de març, a les onze del matí, Catalunya Música connectarà amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert dels solistes vocals i el Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Josep Pons, que interpretaran la Novena simfonia, Coral, op. 125, de Ludwig van Beethoven, i l'obra Friede auf Erden, d'Arnold Schönberg. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives.
 
El Cor i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Josep Pons, actuen a la seu de l'OBC, amb un programa dedicat a dues obres que van néixer inspirades per dos poemes sobre la pau i la fraternitat. El primer, An die Freude (A la joia), de Friedrich von Schiller (1785), que va servir de font d'inspiració a Beethoven per compondre la que va ser una de les obres cabdals de la història de la música, la Novena simfonia, Coral, op. 125,  i que el compositor va culminar després de lustres de feina i de més de 200 revisions. El resultat va ser una obra colossal que des del 2003 forma part del patrimoni de la humanitat de la Unesco. La bellesa, la varietat i la profunda unitat dels temes de la Novena simfonia, l'han convertida en la culminació de l'art beethovenià i en la mostra d'aquest geni tan humà que va ser el compositor de Bonn.
 
Per la seva banda, el poema Friede auf Erden (Pau a la Terra), escrit pel suís Conrad Ferdinand Meyer, va servir de font d'inspiració a Arnold Schönberg per començar a compondre l'any 1906 una obra per a cor mixt i orquestra, just quan el seu llenguatge musical evolucionava més enllà de l'harmonia tradicional.

Podeu preparar l'audició d'aquest concert de l'OBC escoltant el programa Guia d'orquestra, que s'emet a Catalunya Música els dijous a les onze de la nit i els diumenges a les nou del matí. 
 
catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica
Anar al contingut