Transmissió del concert del pianista Fazil Say

Catalunya Música connecta amb el Gran Auditori de l'Antiga Òpera de Frankfurt per transmetre el concert del pianista Fazil Say i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Frankfurt.
Fazil Say - Pianista

Fazil Say - Pianista

El divendres 1 de març, a les vuit del vespre, Catalunya Música connectarà amb el Gran Auditori de l'Antiga Òpera de Frankfurt per transmetre el concert del pianista Fazil Say i l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Frankfurt, dirigida per Gianandrea Noseda, que interpretaran el Concert per a piano i orquestra n.3 en do menor, op. 37 de Ludwig van Beethoven i la Simfonia n. 2 d'Alfredo Casella.

Des del seu debut, el pianista i compositor turc Fazil Say ha exercit una fascinació especial en la crítica i el públic pel seu elevat virtuosisme interpretatiu i la seva extrema musicalitat. Ha tocat amb les milllors orquestres del món, però les seves àmplies inquietuds musicals també l'han portat a ser un gran amant del jazz i a fundar el World Jazz Quartet, i a dedicar-se a la composició, amb diverses obres que ha estrenat ell mateix.

En aquesta ocasió podrem comprovar les grans dosis de virtuosisme i la versatilitat de Say, que interpretarà el Concert per a piano i orquestra n.3 en do menor, op. 37 de Ludwig van Beethoven. El va començar a compondre l'any 1800 i el va estrenar ell mateix com a solista al Theater an der Wien, a la capital austríaca, el 5 d'abril de 1805.

Un amic seu, Ritter von Seyfried, va ser l'encarregat de passar-li les pàgines de la partitura. Despés va explicar que moltes d'aquelles pàgines estaven en blanc: tot el que hi havia eren uns apunts il·legibles que servien a Beethoven de referència, però el fet és que ho va tocar tot pràcticament de memòria. Com era habitual en Beethoven, no havia tingut temps d'acabar d'escriure la partitura. La publicació del Concert n. 3 va ser uns mesos més tard, i va aparèixer amb una dedicatòria al príncep Lluís Ferran de Prússia, que havia conegut Beethoven a Viena el 1796 i que havia elogiat l'immens talent del compositor com a pianista.

Tancarà la vetllada la interpretació de la Simfonia n.2 del pianista i compositor italià de la primera meitat del segle XX Alfredo Casella.

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

DOCUMENTS RELACIONATS