Xavier Sala i Martín i Tian Riba
Xavier Sala i Martín i Tian Riba

Tramposos, mentiders i estafadors, a "Economia en colors"

Diumenge 22, a les 22.40, TV3 emetrà el quart capítol d'"Economia en colors" amb l'economista Xavier Sala i Martín acompanyat pel periodista Tian Riba. El programa, que manté el repte d'explicar l'economia de manera entenedora, aquesta segona temporada aprofundeix en conceptes més concrets. En aquest capítol, es parlarà de la gent tramposa, mentidera i estafadora.

El programa explicarà per què la gent fa trampes. Des del la història del cavall de Troia, que portarà al Xavier i al Tian a Empúries, la història de la humanitat està plena d'estafes. Se'n farà un recorregut amb la campiona de pòquer Leo Margets, el periodista Pere Cullell, el divulgador J. M. Mulet i l'exdiputat David Fernàndez. Però, què en diuen els economistes? Des de la presó Model s'explicaran les dues aproximacions que s'hi fan: la del cost-benefici i la de la cultura. Per descobrir quina té raó es realitzarà un experiment. Per acabar, encara quedarà saber per què es fan trampes, i sobretot per què s'hi cau constament.

El programa

Amb la mateixa voluntat d'explicar l'economia de manera entenedora, aquest és un programa que parla d'economia, però també d'esport, d'educació, de psicologia, d'història, de política, de cultura, de salut, de sociologia, de ciència, d'amor i de la vida en general. Els dotze capítols han estat rodats en més de 100 localitzacions de Catalunya, Madrid i Brussel·les que en cap cas perdran el caràcter lúdic i pedagògic i l'humor i l'entreteniment.

L'estructura és d'una "road movie" que comença amb una classe magistral del catedràtic d'Economia Xavier Sala i Martín a l'aula de la universitat. A partir d'aquí, el tema es va desenvolupant a través d'un viatge per escenaris diversos, experiments i personatges, acompanyat de Tian Riba.

 

tv3.cat/economiaencolors

twitter.com/EconomiaColors

Anar al contingut