"Si hem estat felices aquí ho serem a qualsevol banda", la nota camuflada que van deixar la Neus i la Carme a la paret de l'escola.
"Si hem estat felices aquí ho serem a qualsevol banda", la nota camuflada que van deixar la Neus i la Carme a la paret de l'escola.
Aquest diumenge, a les 23.40

Tothom es mereix una nova oportunitat, a "Mai neva a Ciutat"

Aquest diumenge, 19 d'agost, a les 23.40, TV3 emetrà els últims dos capítols, el cinquè i el sisè, de "Mai neva a Ciutat", una sèrie dirigida per Joan Fullana sobre mil·lennistes i la crisi dels 30, que retrata la inestabilitat emocional d'aquests joves. El Lluís està desfet perquè el Fran l'ha deixat; la Carme, perquè no pot suportar la seva feina. Entre tant de desordre emocional, la Neus comença a sentir-se a gust a l'illa, però una trucada ho pot canviar tot.

TV3 emetrà diumenge, en una sessió doble, els dos últims episodis de la primera temporada de "Mai neva a Ciutat", la sèrie original d'IB3, la televisió pública de les illes Balears, triada pel públic i dirigida per Joan Fullana. Amb l'emissió d'aquests dos episodis s'acaba aquesta primera temporada.

En el primer episodi, la Neus va a la ràdio perquè li facin una entrevista com a bloguera, en Fran deixa en Lluís i en Joan Rius, la Neus. A més, el cantautor Tomeu Penya fa un "cameo" en què s'interpreta a ell mateix. El segon episodi explica la ruta a Felanitx en furgoneta de la Neus i la Carme, des de ciutat fins a la casa del pintor Miquel Barceló, a qui van a entrevistar. En aquest viatge es desfaran malentesos del passat, perquè tot continuï sent com abans. Amb el Lluís costarà una mica més. Al tercer, la Neus va a una entrevista de la ràdio com a bloguera que resulta desastrosa, però que li obre la porta a una feina. Però també descobreix que en Joan Rius es veu amb una altra noia, antiga companya de l'institut. El quart episodi és la ruta surrealista en furgoneta de la Neus i la Carme a Felanitx, es reafirmen els vincles que han unit tants anys les dues amigues.

Capítol 5: "La primera adultesa de Neus Perelló"

La Neus ha començat a treballar a la ràdio, però no acaba d'estar-hi a gust, ni de controlar els entrevistats. S'adona que ha d'agafar les regnes de la seva vida i va a viure a casa la Carme, que, contentíssima, fa cinc dies que no pren cap pastilla i es troba millor que mai.

El Lluís està passant per una greu crisi: s'ha tenyit de rosa i vol marxar de Mallorca. La Neus rep una trucada de Londres. Volen que torni. La Neus té una conversa catàrtica amb la seva mare, ha decidit tornar a Londres. La conversa també es descontrola, i la Neus acaba dient coses que no vol.

Però el dia accidentat de la Neus no acaba aquí i quan arriba a casa la Carme la troba en un estat que no es podia esperar.

Capítol 6: "Fantasmes de la vella escola"

En aquest capítol final tots els personatges s'acabaran donant una nova oportunitat:

Isabel diagnostica al seu pacient habitual que no té res i que només ha d'aprendre a gaudir.

Lluís torna a Ciutadella, al convent on va passar la seva infantesa. Sor Àngels li dona algun consell de gran ajuda.

La Neus deixa la feina a la ràdio. La Marga li fa veure que el que ha de fer és el que li agrada, escriure.

La Carme i la Neus van al seu antic institut a veure el concert de Clay. També hi ha la seva mare i el pacient, i en Joan. Ell i la Neus se saluden seriosos i tímids. Quan sembla que ja no tenen res més a dir-se, el Joan admet que no és feliç. La Neus, la Isabel, el pacient i la Carme ballen. Li envien vídeos al Lluís. Això li canvia l'humor.

L'endemà al matí, mentre la Neus esmorza, apareix per sorpresa el pacient de la seva mare, que ha dormit allà. Està arrencant un projecte nou, i la Neus té un perfil que li interessa molt. És per escriure.

I si finalment tornar a Londres no és l'única opció?

tv3.cat

Anar al contingut