Torna "Generació digital", ara a TV3

El programa de tecnologia, oci i cultura digitals torna a la programació en un nou horari i canal d'emissió. A partir del 15 de gener, s'emetrà cada diumenge, a les 20.25, a TV3, abans del "Telenotícies vespre". Una altra novetat és que el programa s'estrenarà un dia abans a internet.

Dirigit i presentat per Lluís Marquina, l'espai, que combina divulgació i entreteniment, posa en valor els vessants útil i social de la tecnologia i actua com a amplificador de la cultura digital. El programa també és aparador de les iniciatives d'emprenedors catalans del sector, un teixit empresarial d'èxit i en constant creixement.

Els continguts del programa

L'equip del programa escaneja la xarxa per seleccionar els vídeos més curiosos, sorprenents i virals d'internet. Una selecció d'imatges setmanal que complementa la resta de reportatges.

Els fenòmens virals, els protagonistes de la xarxa, les petites grans idees, la creació i els artistes digitals, la tecnologia que ens passa desapercebuda, la tecnologia punta i la tecnologia per a les minories, els grans esdeveniments, la privadesa a internet, el dret a l'oblit, els mòbils, les tauletes, els ordinadors, els robots de cuina, els "wearables", les càmeres de fotos, el 5G i el 4K,  la wifi i la fibra òptica, el "pen pineapple apple pen" i els "mannequin challenge"… tot és "Generació digital".

"Generació digital" vol ajudar l'espectador a entendre i treure el màxim rendiment de les eines tecnològiques que tenim a l'abast i a descobrir com les fan servir els altres. El programa s'adreça a tothom, als espectadors amb interès per la tecnologia o sense, ja que tothom està immers en un entorn digital des que es lleva fins que se'n va a dormir.

Estrena 24 hores abans a internet

Per primera vegada, el programa s'estrenarà a internet un dia abans de la seva emissió televisiva; cada dissabte al vespre, el programa estarà disponible a TV3alacarta. A més, la nova temporada de "Generació digital" arriba, també, amb un nou canal a YouTube en què es publicaran el programa íntegre, els reportatges, les seccions de cada setmana i el contingut exclusiu.

El primer capítol

El programa començarà la temporada sortint a pasturar un ramat acompanyat de ramaders del Solsonès. Explicaran com funciona l'aplicació VacAPP, una app guanyadora del Premi RuralApps que els ajuda en la gestió del bestiar.

També demanaran a David Muñoz, un periodista menorquí, que expliqui si l'experiment que va engegar fa tot just un any ha esdevingut efectiu. Va decidir fer-se una selfie cada dia, durant 366 jornades, per rebaixar la seva timidesa.

Una temporada més, han reservat un espai del programa al particular test digital. Cada setmana entrevistaran un personatge famós per saber com gestiona la seva vida digital. Inauguraran la temporada descobrint el perfil digital de la presentadora del nou concurs de TV3 "Tot o res", Ares Teixidó.

També a Catalunya Ràdio

"Generació digital" és un projecte multiplataforma que va néixer l'any 2002 com a programa de ràdio i, el 2011, va començar les emissions en televisió. El programa de ràdio, presentat i dirigit per Albert Murillo, s'emet cada dissabte a les dotze de la nit.

 

tv3.cat/generaciodigital

facebook.com/generaciodigital

twitter.com/gendigital

Anar al contingut