"The chosen", nominada en set categories als premis Ariel60

La producció amb participació de TV3 "The chosen" (L'escollit), dirigida per Antonio Chavarrías, ha estat nominada en set categories, en la seixantena edició dels Premis Ariel que tenen lloc a Mèxic.

L'Acadèmia Mexicana d'Arts i Ciències Cinematogràfiques (AMACC) ha anunciat les pel·lícules nominades per a la seixantena edició d'aquest certamen. L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim 5 de juny al Palau de Belles Arts de Mèxic.

La producció amb participació de TV3 "L'escollit", d'Antonio Chavarrías, ha rebut set nominacions diferents: millor coactuació masculina (Emilio Echevarría), millor disseny d'art (Antonio Muñohierro), millors efectes especials (Luis Rivera i Alejandro Vázquez), millors efectes visuals (Lluís Castells), millor fotografia (Guillermo Granillo), millor maquillatge (Maru Errando i Carlos Sánchez) i millor vestuari (Mercè Paloma).

Creats el 1946, els premis Ariel es concedeixen cada any com a reconeixement als professionals de la indústria cinematogràfica mexicana.

"L'escollit"

Reclutat pel GPU (Servei Secret Soviètic) Ramon Mercader, un jove oficial que lluita contra Franco durant la Guerra Civil Espanyola, és entrenat i dut a Mèxic per assassinar Lleó Trotsky.  Per eliminar sospites, el GPU li proporciona una identitat nova (Jacques Monard) i com a ciutadà belga el posaran en contacte a París amb la jove trotskista Sylvia Ageloff, amb qui mantindrà una relació amorosa. Sylvia era la secretària particular de Trotsky. A principis de 1940, Sylvia, Ramon i la família Trotsky es retroben a Mèxic. Després d'un fracàs estrepitós per part del GPU d'assassinar Trotsky, Mercader és finalment escollit per dur a terme el pla traçat per Stalin.

És una producció d'Alebrije Cine y Vídeo i Oberon Cinematográfica, amb la participació de Televisió de Catalunya i TVE i amb el suport de l'ICAA, l'ICEC, Ibermedia Desarrollo i Programa Media.

Fitxa tècnica i artística:

Direcció : Antonio Chavarrías
Guió: Antonio Chavarrías
Producció executiva: Antonio Chavarrías i Mónica Lozano
Intèrprets: Alfonso Herrera, Elvira Mínguez, Henry Goodman , Hannah Murray, Julian
Sands, Roger Casamajor, Emilio Echevarría, Alejandro Calva, Javier Gorino, Brontis Jodorowsky, entre d'altres.
Direcció de fotografia: Guillermo Granillo
Música: Joan Valent

tv3.cat/ficcio-i-cinema

Anar al contingut