"The chosen" i "Cerca de tu casa", a la Seminci

La 61 edició de la Setmana Internacional de Cinema, la Seminci-Cinema d'autor, que se celebra del 22 al 29 d'octubre a Valladolid, acollirà la projecció de "The chosen" ("L'escollit") i de "Cerca de tu casa", totes dues amb participació de TV3, en la secció Spanish Cinema.

A través d'aquesta secció, el festival ofereix una panoràmica de pel·lícules de cine d'autor de producció espanyola estrenades en els últims dotze mesos, entre les quals hi ha "The chosen", d'Antonio Chavarrías, i "Cerca de tu casa", d'Eduard Cortés. Aquestes pel·lícules es projectaran en versió original amb subtítols en anglès.  

"The chosen" ("L'escollit") narra l'assassinat de Lev Trotski a mans de Ramon Mercader. El llargmetratge és un thriller històric que passa en uns moments molt convulsos de la història. Lev Trotski va ser un polític i revolucionari rus d'origen jueu que es va enfrontar políticament i ideològicament amb Stalin. Va haver de marxar de la Unió Soviètica i es va haver d'exiliar a Mèxic. Però Stalin es volia carregar el seu contrincant. El militant català del GPU Ramon Mercader va ser ensinistrat a Rússia pel general Kotov i després el van portar a Mèxic, per ordre de Stalin, per dur a terme l'atemptat que va posar fi a la vida de Lev Trotski.

El mexicà Alfonso Herrera dóna vida al personatge de Ramon Mercader. Henry Goodman, Hannah Murray, Julian Sands, Emilio Echevarría, Alejandro Calva, Javier Gorino, Roger Casamajor i Brontis Jodorowsky, entre d'altres, completen la llista d'actors d'aquesta apassionant història a cavall del thriller, el gènere d'espies, el de la preparació d'un crim i el d'amor. És una producció d'Oberon Cinematográfica, Alebrije Producciones i The Chosen 2015 AIE, amb la participació de TV3 i TVE i amb la col·laboració de l'ICAA, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Fondo de Inversión y Estímulos al Cine (FIDECINE) i el suport de Programa Ibermedia i Desarrollo Media.

"Cerca de tu casa" és un musical amb composicions de Sílvia Pérez Cruz que ens narra un drama social sobre els desnonaments. Arran de la bombolla immobiliària, l'any 2007 es van executar a Espanya els primers desnonaments. Allò va ser l'inici d'un veritable tsunami que va deixar sense habitatge milers de persones. Les primeres víctimes d'aquelles execucions hipotecàries no van ser conscients del que allò representava i van viure els desnonaments com a fracàs personal.

La cantant Sílvia Pérez Cruz debuta com a protagonista, acompanyada de Lluís Homar, Adriana Ozores, Ivan Massagué, Manuel Morón, Ivan Benet i Oriol Vila. Sol Picó s'ha encarregat de les coreografies, que acaben d'arrodonir un llargmetratge entre el dolor i la tendresa. La pel·lícula va ser l'abril d'aquest any al Festival de Màlaga, on es va endur la Bisnaga de Plata a la millor música. És una producció de Bausan Films amb la col·laboració de TV3 i TVE.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut