"Tetes noves", el dimecres 19 d'octubre, a "60 minuts"

"60 minuts", el programa que ofereix els millors documentals periodístics dedicats a l'aprofundiment i l'anàlisi de l'actualitat i a la reflexió social, política i econòmica sobre els principals temes de debat arreu del món, emet, el dimecres 19 d'octubre, a les 22.15, el reportatge "Tetes noves", una producció Viking Film dirigida per Sacha Polak.

La directora Sacha Polak és portadora del gen hereditari BRCA-1, responsable d'un augment significatiu del risc de desenvolupar càncer de mama i càncer d'ovari. La seva mare va morir de càncer de mama als 29 anys, abans del seu primer aniversari.

Durant anys, Sacha ha sabut que és portadora del gen, però no sap quina decisió ha de prendre: s'ha d'operar els pits com a mesura preventiva per reduir al mínim el risc de desenvolupar càncer de mama? Però, i si es treu els pits, que li comportarà perdre la seva feminitat, per no res?

Sacha decideix convertir aquesta recerca personal en una pel·lícula. El resultat és "Tetes noves" ("New boobs"), un documental en què tracta d'esbrinar quines són les seves opcions. Què li poden oferir uns pits artificials o implants i quines són les experiències de les dones joves que en tenen? Què signifiquen per elles realment els seus pits? I com impacta aquest recerca en la mateixa Sacha i en la seva parella i la seva família?

tv3.cat/60minuts

Sant Joan Despí, 18 d'octubre del 2016