"Terra de músics" i "El patró de la corona", a "Cosins germans"

Demà, a les 21.55, doble ració dels nous capítols de la segona temporada de "Cosins germans". Ferran Torrent continua el seu viatge de festa en festa, malgrat que no l'apassioni gens. Per sort, compta amb l'ajuda de quatre amigues: Sílvia Bel, Araceli Segarra, Llúcia Ramis i Elisabet Carnicé. La música, els llibres, la rosa i Sant Jordi mata el drac seran els punts clau de les visites de l'escriptor de Sedaví.

Viatjar tot un any, de festa en festa, buscant les arrels de la cultura popular, és una experiència inoblidable per a qualsevol, excepte per a Ferran Torrent. Enemic declarat de les aglomeracions, els balls i les disfresses, el Ferran patirà al llarg d'aquesta temporada esdeveniments tan esgarrifosos com la Patum de Berga, les festes de Sant Joan de Ciutadella o les falles de València. Per sort, comptarà amb l'ajuda inestimable de quatre amigues: Sílvia Bel, Araceli Segarra, Llucia Ramis i Elisabet Carnicé, que li faran el camí més planer.

Terra de músics

La música forma part de la vida diària. Però poques vegades un es para a pensar qui són els nostres músics, quin n'és l'origen i quina la seva funció social. Corals i bandes de música han estat responsables d'acostar la cultura al poble, a les classes humils. Creen identitat i promouen la socialització del seu entorn. Amb Llucia Ramis com a companya de viatge, el Ferran viurà un dia d'estrena al Liceu de Barcelona. Per Santa Cecília, patrona dels músics, acompanyarà una jove de Pego el dia que entra a la banda del poble. Visitaran un dels millors fabricants de trompetes a Xirivella, i descobriran la rivalitat centenària de dues de les millors bandes de música, les de Llíria.

El patró de la Corona

Soldat romà, màrtir cristià, cavaller matadracs o sant guerrer protagonista de la Reconquesta: són els rostres sota els quals s'ha venerat la figura de sant Jordi. Però què hi ha de realitat i de mite al voltant del patró de l'antiga Corona d'Aragó? Per esbrinar-ho, Ferran Torrent i Sílvia Bel viuran a Barcelona la diada cívica del llibre i la rosa. I a Alcoi, s'endinsaran a les festes de Moros i Cristians més importants i sumptuoses del País Valencià.

tv3.cat/cosinsgermans

facebook.com/cosinsgermans

twitter.com/cosinsgermans

spotify.com

 

Anar al contingut