Suso de Toro, a "El divan", de Sílvia Cóppulo

Diumenge, 25 de febrer, a les 23.35, a TV3, l'escriptor gallec Suso de Toro és el protagonista del programa "El divan", amb una entrevista que es podrà sentir també a Catalunya Ràdio el dissabte 3 de març, a les 13.05.

L'escriptor gallec Suso de Toro (Santiago de Compostel·la, 1956) és una persona d'origen humil, que només aspira, diu, a ser el que els seus pares li van ensenyar: una bona persona, treballador i valent. La Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi el 2014, any en què també va rebre el Premi Internacional Joan B. Cendrós.

De Toro va patir per l'enfonsament del "Prestige" davant les costes gallegues, el 13 de novembre del 2002, i li va demanar al rei Joan Carles que actués davant de l'abandonament del govern del PP per fer front a aquell desastre ecològic, que Mariano Rajoy va popularitzar amb l'expressió dels "hilitos de plastilina". S'emociona a "El divan" quan recorda el "chapapote" que va assolar el litoral gallec.

Entre altres reflexions que fa en l'entrevista, De Toro considera que reivindicar la democràcia avui a Espanya ha esdevingut revolucionari, i que els mitjans de comunicació espanyols han fet un rentat de cervell a la població espanyola. Reconeix també que sent un gran temor perquè si els catalans aconsegueixen el que volen, pugui haver-hi un cop d'estat com el del 36 i es torni a una situació de dictadura.

Anhels, satisfaccions, expectatives, alegries i moments difícils de la vida es desgranen lentament i amb sinceritat durant "El divan". El programa escolta la veu de persones conegudes, admirades i de reconegut prestigi, en una conversa en què Sílvia Cóppulo indaga en aspectes desconeguts per als espectadors i oients, i que desperten un gran interès humà.

"El divan" s'emet els diumenges a TV3, a les 23.35, i els dissabtes a Catalunya Ràdio, a les 13.05.

 

catradio/divan

facebook.com/eldivanOficial

twitter.com/eldivanOficial

 

Anar al contingut