Sor Lucía Caram anuncia que aviat es reunirà amb el govern per arribar a un gran acord contra la pobresa infantil

Lucía Caram ho ha anunciat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, l'endemà que l'hagin elegit Catalana de l'Any en un certamen que organitzen "El Periódico de Catalunya" i TV3.

La monja Lucía Caram ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que la setmana que ve ja començarà a parlar amb el govern per aconseguir un gran pacte contra la pobresa infantil. La religiosa diu que ho va concretar amb el president Artur Mas durant la gala d'ahir a la nit, a la cerimònia d'entrega del guardó, al Teatre Nacional de Catalunya.

Pel que fa a aquesta conversa amb Artur Mas, Lucía Caram ha assegurat: "El president em va dir que sí, em va dir que dilluns que ve es posarà en contacte amb mi, Neus Munté i començarem. Jo ja vaig parlar ahir mateix amb persones d'entitats bancàries i he de parlar també amb persones d'entitats socials perquè ho comencem a veure. Aquí no es tracta de fer caritat, sinó que es tracta de fer justícia. Però hem de conjugar la caritat, la justícia i la solidaritat."    

Lucía Caram s'ha mostrat molt crítica amb la corrupció, però ha assegurat que estem condemnats a entendre'ns entre tots, també amb la banca, per evitar més injustícies socials. Unes injustícies que afecten sobretot els més petits.

La monja ha destacat: "Una mare em deia que abans perseguia el seu fill perquè es dutxés cada dia, i ara és ell que li diu: 'Mare, em puc dutxar? Fa 15 dies que no em dutxo', perquè ja no tenen aigua calenta. Vull dir que és una situació que no són xifres, no són estadístiques, com diu el senyor Montoro, són rostres concrets i són nens que no tenen per què estar patint aquesta situació." 

En el certamen del Català de l'Any, sor Lucía es va imposar per votació popular als altres dos finalistes a Català de l'Any: el periodista Jordi Évole i el metge Eduard Gratacós.

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Lucía Caram,  heu d'anar aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de les sis del matí a la una del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut