Sirera creu que Nebrera no presentarà una candidatura alternativa al pròxim congrés del partit

El president del PPC, Daniel Sirera, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que no creu que la diputada Montserrat Nebrera presenti una candidatura alternativa al pròxim Congrés del partit i assenyala que Aguirre tampoc s'oposarà a Rajoy.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el president del PPC, Daniel Sirera, sosté que Montserrat Nebrera "comparteix moltes coses amb mi, i no pot tenir discrepàncies amb el que represento". Per ell, el fet que qui va ser número dos de Josep Piqué com a independent es fes militant del partit just quan ell va substituir el president del PPC, reforça aquesta idea d'entesa i de projecte compartit. "Crec que és important que quan algú es presenta a un congrés, i no ho dic només per la Montse sinó per qualsevol persona que vulgui presentar-s'hi, ha de tenir molt clar què vol fer i ha de tenir la capacitat de poder-ho explicar, de saber quin projecte polític té previst dur a terme. Crec sincerament que la Montse comparteix el projecte polític que represento", ha afegit.

Daniel Sirera aposta "personalment" perquè Mariano Rajoy continuï sent el president del PP i afegeix que no creu que Esperança Aguirre presenti candidatura. "Aguirre forma part de l'equip de Rajoy i confia en el president nacional del partit", ha afirmat, abans de deixar clar que "Esperança és una magnífica presidenta de la comunitat de Madrid, igual que Alberto Ruíz Gallardón és el millor alcalde que mai ha tingut Madrid, i estic convençut que tots dos faran tot el que estigui a les seves mans perquè Mariano Rajoy sigui el pròxim president del govern".
D'altra banda, en referència a les solucions que s'estan adoptant per pal·liar la sequera que afecta Catalunya, el líder del PPC ha lamentat la postura de la Generalitat davant el transvasament del Segre. "Les obres no s'adjudiquen d'un dia per l'altre. Això triga un temps. I això què vol dir? Això vol dir que la Generalitat fa unes quantes setmanes, per no dir alguns mesos, que treballa en això, i que enganya els catalans perquè no explica que ho està fent. I, per tant, aquí el govern de la Generalitat ha mentit", ha puntualitzat.
Segons ell, "les alternatives de portar aigua en vaixell o en tren sembla una broma" i diu que el que cal és "interconnectar Catalunya en xarxa". Sense voler descartar cap opció, el president del PPC considera que "el Roine no pot ser l'única solució com planteja CiU, perquè no ens ho podem jugar tot a una carta".
"Que Magdalena Álvarez pugui tornar a ser ministra és un insult a la intel·ligència."
En referència a la possibilitat que Magdalena Álvarez repeteixi com a ministra en el nou executiu de José Luís Rodríguez Zapatero, Sirera afirma que seria una "burla i un desastre total, no només per a Catalunya sinó per al conjunt d'Espanya". "El fet que Magdalena Álvarez pugui tornar a ser ministra de Foment o del que sigui és un insult a la intel·ligència de totes aquelles persones que creiem que un govern ha de ser seriós i s'ha de preocupar dels problemes reals de la gent. I la senyora Álvarez, no només per la seva ineficàcia sinó pel seu tarannà profundament xulesc, crec que no mereix formar part del govern d'Espanya", ha finalitzat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut