Set finalistes de TV3 a la 22a edició dels Premis Zapping

TV3 obté set nominacions als premis a l'oci audiovisual de qualitat, que atorga l'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC). L'acte de lliurament dels XXII Premis Zapping a l'oci audiovisual de qualitat del 2016 serà el 16 de març, al CaixaForum de Barcelona.

L'informatiu infantil i juvenil "Info K"; l'actor de la sèrie "Merlí" Francesc Orella; l'actriu de "Polònia" Lara Díez; el presentador d'"El foraster", Quim Masferrer i els programes "Polònia", "Ja t'ho faràs" i "Emergències" són els set finalistes de TV3 que opten a endur-se un premi Zapping en les seves respectives categories.

L'informatiu infantil i juvenil, "Info K", presentat per Laia Servera, competeix en l'apartat Actualitat Informativa i Entrevistes, amb  "Aquí la Tierra" i "Tips", tots dos de TVE.

En l'apartat de Programa d'Entreteniment/Concurs, el programa de sàtira política "Polònia" competeix amb "El intermedio" d'Atresmedia i "MasterChef Celebrity (TVE). Una de les seves actrius, Lara Díez, competirà en la categoria actriu amb Ana Morgade d'"Olmos y Robles" i Aura Garrido d'"El ministerio del tiempo".

En la categoria d'actor, Francesc Orella, que encarna Merlí Bergeron a la sèrie "Merlí", competirà amb Alex O'Dogherty d'"Olmos y Robles" de TVE i Nacho Fresneda d'"El ministerio del tiempo", també de TVE.

Pel que fa a l'Apartat de Programes Culturals, Divulgatius i Documentals, "Ja t'ho faràs", el programa de reciclatge, DIY i treballs manuals  i "Emergències", la sèrie que parla dels que arrisquen la vida per salvar la dels altres, tots dos de TV3, competeixen amb "Desafia tu mente" de TVE.

En la categoria de presentador, Quim Masferrer, l'incansable viatger d'"El foraster" competirà amb Ana Pastor d'"El objetivo"  i Jordi Évole de "Salvados" tots dos d'Atresmedia.

Els Premis Zapping són els únics guardons audiovisuals que es concedeixen a Catalunya per votació popular, en reconeixement a la qualitat, i no a l'audiència. A diferència d'altres reconeixements, els Zapping premien la qualitat, i no l'audiència, i els socis de TAC i usuaris del web (taconline.net) són els que elegeixen els finalistes de cada categoria. Així mateix, un jurat, presidit pel president de l'Associació, Josep Maria Guerra, decideix amb el seu vot els guanyadors.

tv3.cat