"Idrissa, crònica d'una mort qualsevol"
"Idrissa, crònica d'una mort qualsevol"
DIJOUS, A LES 19.00

S'estrena el documental amb participació de TV3 "Idrissa, crònica d'una mort qualsevol" a l'Aribau Multicines de Barcelona

Demà, a les 19.00, s'estrena el documental amb participació de TV3 "Idrissa, crònica d'una mort qualsevol" dels directors de "Ciutat morta", Xavier Artigas i Xapo Ortega. La producció, que segueix el cas d'Idrissa Diallo, es projectarà demà a l'Aribau Multicines de Barcelona (carrer d'Aribau, 8-10).

En desestimar el cas d'Idrissa Diallo i bloquejar tot accés al seu expedient policial, el sistema legal espanyol ha fet gairebé impossible investigar per què i com va ser possible la mort d'un jove guineà de 21 anys en un centre de detenció d'estrangers a Barcelona. L'estat espanyol ni tan sols no es va molestar a informar la família sobre la seva defunció. Va ser enterrat en un nínxol anònim a Barcelona.

Sense ni tan sols una fotografia de la víctima, l'equip d'"Idrissa, crònica d'una mort qualsevol" engega un dispositiu d'investigació i mobilització social a la recerca de la justícia que l'estat espanyol ha eludit: trobar el cos d'Idrissa i la seva família i descobrir què va passar aquella nit en una cel·la del polèmic centre de detenció.

En un exercici de justícia, memòria i reparació, les restes d'Idrissa són retornades al petit poble de Guinea que el va veure néixer, al costat de la seva família.

El documental es desenvolupa en un estil de cinema directe, amb elements de road movie, i està estructurat com un thriller. La força impulsora de la pel·lícula és la recerca per descobrir qui era Idrissa. L'equip comença buscant la seva família, una recerca complicada ja que les autoritats espanyoles que s'ocupen del control migratori no estan disposades a cooperar-hi. L'objectiu és revelar les circumstàncies que van envoltar-ne la mort i per què mai no van ser aclarides.

El documental és una producció de Metromuster i Polar Star Films, amb la participació de TV3, ICEC, ICAA, MEDIA i Rosa Luxemburg.

tv3.cat/documentals

Anar al contingut