"EnFemme"
"EnFemme"
DIMARTS, A LES 21.55

S'estrena a "Sense ficció" el documental "EnFemme", sobre el naixement de la comunitat de "cross-dressers"

Demà, a partir de les 21.55, TV3 estrenarà a "Sense ficció" el documental "EnFemme", d'Alba Barbé i Serra, que tracta el naixement d'una comunitat, la dels "cross-dressers", persones que s'expressen en el gènere contrari a aquell amb què han nascut, sense que això estigui directament relacionat amb la identitat ni l'orientació sexual

Tot seguit, "Valor afegit", presentat i dirigit per Albert Closas, buscarà respostes a les preguntes següents: hi ha mecanismes i estan preparades les empreses per adaptar-se a la realitat de les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB)? Es compleixen els protocols de seguiment de conductes contra la discriminació laboral de persones LGTB?

El Club EnFemme, un petit refugi per a l'anonimat a la metròpoli de Barcelona, obre la porta al secret: "M'agrada vestir-me de dona". Amb el "boom" d'internet surt a la llum un col·lectiu de persones que comencen a pensar-se com a "cross-dressers". No els encaixava la imatge que va deixar en herència "la travesti" en els moviments d'alliberament sexual durant el tardofranquisme o la transició. "EnFemme" revela el silenci d'una vivència que ja no es pot mantenir oculta, però també la solidaritat i la importància del plaer a l'hora de construir la identitat.

Els membres del Club EnFemme afronten amb valentia la recerca de la seva identitat com a "cross-dressers" i les conseqüències de donar-li espai: el risc d'allunyar-se de la seva zona de confort i perdre la família, la feina o els amics, per passar a ser el centre de totes les mirades o fins i tot d'agressions.

"EnFemme", d'Alba Barbé i Serra, tracta el naixement de la comunitat dels "cross-dressers" i també recull el punt de vista de les seves famílies, amb el testimoni de la Carme. L'any 2009, just tres dies abans del seu 25è aniversari de casament, el seu marit li va confessar que era un "cross-dresser". Vuit anys després, la Carme recupera els diaris que va escriure recollint les emocions i situacions viscudes a partir d'aquell moment. Són uns anys de descoberta, del seu marit i d'ella mateixa, d'un camí vital que transiten amb les seves dues filles.

"Va passant el temps i el que no acabo de dur bé, de fet ho duc fatal, és trobar-me'l per casa vestit. Cada cop que entro a casa, em trobo una tieta. El meu marit transvestit vestit de la manera més estranya", afirma la Carme.

"EnFemme" és una pel·lícula de l'antropòloga Alba Barbé i Serra, amb la col·laboració del Club EnFemme.

 

#EnFemmeTV3

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut