Serps sorpresa, al "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a fer unes serps sorpresa, descobrirà per què les vaques tenen els ulls als costats i mostrarà com es poden fer pujar dos genets dalt dels seus cavalls.

Al "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a fer unes serps sorpresa. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà gomets, ulls bojos, un regle, tisores, cola de barra, cinta adhesiva, un retolador, pinzells, pintura de colors, paper, cartolina vermella, plàstic de bombolles, dues bosses de plàstic de colors, un pot de plastilina i una garrafa de cinc litres.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de Robert Hooke, un científic britànic del segle XVII, que va estudiar molts camps diferents. Va formular la llei elàstica de Hooke, que descriu com un cos elàstic s'estira de forma proporcional a la força que s'exerceix sobre ell. Gràcies a la seva llei es va inventar el ressort helicoïdal, és a dir, la molla. A més, també va establir que el punt de congelació de l'aigua, als 0 graus, fos la referència fixa de tots els termòmetres.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què els humans tenim els ulls mirant cap endavant i les vaques, al costat. "El repte" plantejarà com es poden fer pujar dos genets dalt del seus cavalls.

 

super3.cat/dinamiks

Clip del capítol "Serps sorpresa"