Sergio & Serguéi
Sergio & Serguéi

"Sergio & Serguéi", amb la participació de TV3, al Festival de Màlaga i al FIFF de Friburg

L'última pel·lícula d'Ernesto Daranas, "Sergio & Serguéi", es projectarà aquest dissabte, 24 de març, a la cloenda del Festival Internacional de Films de Friburg (FIFF). El llargmetratge, que competirà a la secció oficial del Festival de Màlaga entre els dies 13 i 22 d'abril, està coproduït per Mediapro, RTV Comercial i l'Institut Cubà de l'Art i la Indústria Cinematogràfics (ICAIC), amb la participació de Paramount Channel Spain, Orange, Telecable, Movistar+ i TV3.

"Sergio & Serguéi", un llargmetratge de ficció dirigit pel director cubà Ernesto Daranas Serrano, està inspirat en una història real que explica l'amistat sorgida entre un radioaficionat cubà i un cosmonauta soviètic en un moment en què la URSS es desintegra i Cuba entra en crisi. Protagonitzada per Tomás Cao i Héctor Noas, la pel·lícula té la col·laboració especial de l'actor nord-americà Ron Perlman ("Hellboy", "El nom de la rosa"), que interpreta el paper de Peter, un periodista nord-americà que ajudarà els protagonistes.

El film de Daranas, que  es va presentar oficialment al Festival Internacional de Cinema de Toronto (TIFF) al setembre, es projectarà dissabte a la cerimònia de cloenda del Festival de Friburg i competirà a la secció oficial de la 21a edició del Festival de Màlaga, que se celebrarà del 13 al 22 d'abril. En aquest certamen, optarà a la Bisnaga d'Or, el màxim guardó que atorga el festival. Serà la primera vegada que "Sergio & Serguéi" es veurà a Espanya, abans de l'estrena oficial a totes les sales de cinema, el 20 d'abril.

 

Sinopsi

La pel·lícula narra la història d'un cosmonauta soviètic abandonat a l'estació orbital Mir després de la caiguda del bloc socialista. És l'any 1991, l'antiga URSS es desintegra i Cuba entra en una gran crisi econòmica. Allà, Sergio, radioaficionat i professor de marxisme, no sap què fer per reorientar la seva vida i tirar endavant la seva família. Serguéi és el cosmonauta soviètic que viu oblidat a l'avariada estació orbital MIR. Sergio i Serguéi es comuniquen gràcies als seus equips de ràdio i entre ells neix una amistat que els ajudarà a afrontar els canvis dramàtics que transformaran els seus països.

 

Fitxa tècnica i artística

Direcció: Ernesto Daranas Serrano

Guió: Ernesto Daranas Serrano i Marta Daranas Serrano

Intèrprets: Tomás Cao (Sergio), Héctor Noas (Serguéi), Ron Perlman (Peter), Yuliet Cruz (Lía), Mario Guerra (Ramiro), Ana Gloria Buduén (Caridad), Camila Arteche (Paula), Armando Miguel Gómez (Ulises), Idalmis García (Sonia), Rolando Raimjanov (Igor), Ailín de la Caridad Rodríguez (Mariana)

Fotografia: Alejandro Menéndez

Música: Micka Luna

 

tv3.cat/ficcio-i-cinema

 

Sant Joan Despí, 22 de març del 2018

 

Anar al contingut