"Sense ficció" estrena "El pati del darrere"

Demà, a les 21.55 "Sense ficció" estrena "El pati del darrere", una producció de TVC amb la col·laboració d'Al Pati Produccions , dirigida per Isabel Fernández, que mostra El Baix Llobregat com no s'ha vist mai.

El Baix Llobregat és una comarca que ha viscut un creixement desmesurat en els últims 50 anys. El veïnatge amb Barcelona l'ha convertit en una galeria de serveis per a la gran ciutat. Però sota les infraestructures de comunicació que tallen el seu paisatge hi ha un dels sòls agraris més fèrtils de Catalunya, un delta que és un punt estratègic dins de la ruta que fan els ocells migratoris per la Mediterrània occidental i un riu, el Llobregat, que és el responsable de tot això, i al voltant del qual s'articula el territori.

També hi ha un fort sentiment d'orgull que els habitants del Baix Llobregat senten per la seva comarca i per una identitat que han forjat en la lluita constant per no ser absorbits i esborrats per la gran ciutat que tenen al costat. És el pati del darrere de Barcelona, un territori en risc constant, a causa de l'especulació immobiliària, que pot ser estratègic per al futur i la sostenibilitat de tots.

El documental "El pati del darrere" és el retrat del paisatge, de la gent i de la història  d'una de les zones més transformades de Catalunya i alhora del pulmó verd de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). És el retrat de la zona amb més acumulació d'infraestructures del país i alhora l'horta que produeix el 15% dels aliments que es mengen a la ciutat. És el retrat d'un territori amenaçat constantment per les requalificacions i les modificacions territorials i amb constants plans de desenvolupament (l''outlet' de Viladecans, el Golf d'Aena per completar les instal·lacions de l'aeroport, Eurovegas...).

Es tracta d'una comarca poc coneguda i habitualment menystinguda, però que és fonamental per garantir l'equilibri i la sostenibilitat de la vida dels gairebé cinc milions de persones que transiten diàriament per l'AMB.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut