"Sense ficció" estrena el documental "Les set caixes"

"Sense ficció" estrena el documental "Les set caixes"

Demà, a les 22.00, "Sense ficció", a TV3, estrena "Les set caixes", una coproducció de Bas (Broadcaster Audiovisual Services) i TV3, dirigida per Carles Canet i David Fontseca. Es tracta del testimoni de la història personal de Dory Sontheimer, que narra un passat que, fins fa poc, desconeixia totalment. El documental viatja arreu del món per reunir aquesta família, víctima del nazisme i l'holocaust.

A continuació, "Món", el programa de la secció d'internacional de TV3, presentat per Joan Carles Peris, completarà aquesta nit temàtica i oferirà un punt de vista alternatiu a la història de Dory. En aquest cas, farà un recorregut per la Barcelona "ocupada" pels nazis, i presentarà els casos de dues persones que, d'adults, van descobrir que familiars seus havien estat nazis destacats.

Dory Sontheimer, als 57 anys, va descobrir que els seus orígens eren diferents del que havia pensat i viscut tota la vida. Quan la seva mare va morir, va intentar posar una mica d'ordre a casa dels seus pares i, de sobte, va trobar set caixes, que estaven amagades en un armari. Aquestes caixes, que contenien la veritable història de la seva família, li van revelar un passat que desconeixia: el de la seva família jueva, víctima de l'holocaust nazi.

Amb moltes preguntes i dubtes, Dory va decidir començar una recerca dels seus familiars arreu del món, així com reunir una família que el nazisme va voler exterminar. Ara, per primera vegada, ha aconseguit reunir-los a tots a Barcelona.

"Les set caixes" intenta plasmar en imatges el que resulta ser una història peculiar, sorprenent i molt emotiva, la de Dory i la seva família. Amb historiadors, escriptors, periodistes i persones anònimes, el documental fa un viatge emocional i físic per Catalunya, França, Alemanya, els Estats Units, el Canadà, Anglaterra, República Txeca, Israel i l'Argentina.

L'objectiu de "Les set caixes" és aconseguir restaurar el món, la dignitat i el record d'aquelles persones que ho van perdre tot, víctimes del nazisme i l'holocaust.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut