"Secrets i mentides" i "Rastres de sàndal", el diumenge cinèfil del 33

Diumenge, a partir de les 22.00, el 33 continua amb els seus diumenges cinèfils. Aquesta setmana, primer, la sessió de "Cinema VOS", amb "Secrets i mentides", del set vegades nominat als Oscars, Mike Leigh. Després, a "Sala 33", "Rastres de sàndal", una emotiva història fraternal i d'esperança entre dues ciutats.

L'Hortense és una jove negra que viu a Londres. Quan moren els seus pares adoptius, l'Hortense sent la necessitat de conèixer la seva mare biològica, que la va donar en adopció tot just quan ella va néixer. Quan per fi la troba, descobreix que és una dona blanca anomenada Cynthia.

"Secrets i mentides" és la pel·lícula més exitosa i guardonada del set vegades als Oscars, Mike Leigh. Una cinta carregada de premis com la Palma d'or, millor actriu (Brenda Blethyn) i Premi de la Crítica en el Festival de Canes. Nominada a cinc Oscars (millor pel·lícula, millor director, millor guió original, millor actriu i millor actriu secundaria). Globus d'or a la millor actriu de drama i guanyadora del Goya a la millor pel·lícula europea. Un festival de premis per una pel·lícula catalogada com a magistral.

Després, "Rastres de sàndal" (2014), una pel·lícula basada en la novel·la homònima d'Asha Miró i d'Anna Soler-Pont, publicada per l'editorial Planeta l'any 2007. Dirigida per Maria Ripoll, interpretada per l'actriu índia Nandita Das i Aina Clotet, narra una emotiva història d'amor fraternal i d'esperança entre dues ciutats: Bombai, Barcelona i les seves cultures.

La Mina, una actriu índia d'èxit a Bombai, no aconsegueix oblidar la seva germana petita Sita, de qui va ser separada per la força després de la mort de la mare al seu poble. Trenta anys més tard, la Mina finalment s'assabentarà que la Sita està bé i que viu a Barcelona. No obstant això, els pares adoptius de la Sita li han amagat la seva història. Ara es diu Paula, és biòloga al Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona i no té cap record del passat. La Paula emprendrà un viatge d'autodescobriment, amb l'ajuda del Praskash, un atractiu immigrant indi que ven pel·lícules de Bollywood al Raval.

tv3.cat/sala33

twitter.com/Sala33cinema

Anar al contingut