Vidal, durant l'entrevista a Catalunya Ràdio
Vidal, durant l'entrevista a Catalunya Ràdio

Santi Vidal a "El matí de Catalunya Ràdio": "Des del punt de vista del dret internacional Espanya no és un estat de dret"

El senador per Esquerra Santi Vidal ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que detecta sorpresa i incredulitat en juristes d'altres països quan els comenta les decisions del TC espanyol en relació amb Catalunya. En aquest sentit, Vidal ha reiterat que l'alt tribunal és una comissió jurídico-política a les ordres del govern. Vidal també ha parlat de la qüestió de confiança a Puigdemont i de la possibilitat d'inhabilitació de Carme Forcadell.

El senador d'ERC creu que la qüestió de confiança al president Puigdemont i els pressupostos pel 2017 han d'anar lligats. Vidal ha apostat perquè la CUP comenci a negociar de seguida els comptes amb el govern de Junts pel Sí, amb reunions diàries a partir del mes que ve.

"M'agradaria molt, i em sembla que aquesta és la direcció de l'actual govern, que des del primer dia de setembre hi haguessin reunions de treball diàries de la CUP i Junts pel Sí, sobretot de la conselleria d'Economia, per consensuar el contingut d'aquests nous pressupostos."

El jutge i senador independent pels republicans troba "molt assenyada" la nova direcció de la CUP elegida aquest cap de setmana, i es mostra segur que hi haurà acord amb el govern pels comptes i per la qüestió de confiança del 28 de setembre.

Santi Vidal també considera impossible que es pugui arribar a inhabilitar la presidenta del Parlament per la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent.

"Com a jurista i com a jutge, perquè jo continuo sent jutge encara que no estigui en actiu, li he de dir que no, que és absolutament inviable i impossible perquè no hi ha cobertura legal perquè això arribés a passar. Ara, aquest Tribunal Constitucional ens té acostumats a fer coses que quan ho comentes amb altres col·legues, jutges d'altres països, del mateix TC alemany, et diuen: Com és possible?"

En aquesta entrevista, el senador independent per ERC també veu impensable, a curt termini, que es pugui arribar a plantejar la suspensió de l'autonomia de Catalunya.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Santi Vidal,  cliqueu aquí.

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

Anar al contingut