Sandra Bautista amb el Premi Sona9 2018 (Foto: Carles Rodríguez).
Sandra Bautista amb el Premi Sona9 2018 (Foto: Carles Rodríguez).

Sandra Bautista guanya el concurs Sona9 2018

La cantautora de Martorelles rep el guardó en la gala celebrada ahir a la sala Luz de Gas de Barcelona. El cantautor Menut rep el Premi Joventut; el grup L'Home Invent, el Premi Èxit i el Premi per Votació Popular; i Plou, el Premi Cases de la Música.

Sandra Bautista (cançó d'autor) ha estat la guanyadora del concurs de maquetes Sona9 2018, celebrat ahir a la sala Luz de Gas de Barcelona. El Premi Sona9 suposa l'enregistrament i edició d'un disc amb la companyia que esculli el grup i una minigira de cinc concerts en festivals com l'Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic o el Circuit, entre d'altres.

El Premi Joventut al segon classificat se l'emporta el cantautor de Móra la Nova Menut (cançó-folk), que consisteix en l'enregistrament i edició digital d'un EP amb 4 cançons a l'estudi de gravació Bucbonera Studios i una minigira de tres concerts en festivals de Catalunya. 

El Premi Èxit al tercer finalista l'ha guanyat L'Home Invent (pop-rock), que li suposarà l'enregistrament i edició digital d'un single amb dues cançons a Bucbonera Studios i una campanya de difusió als mitjans impulsors del concurs. El grup de Montcada i Reixac ha guanyat també el Premi per Votació Popular a la formació amb més vots del públic durant la final, dotat amb 1.000 euros en material musical.

El concurs de maquetes Sona9 ha incorporat enguany el Premi Cases de la Música al seu Palmarès habitual, al grup amb més projecció de futur de la fase final segons l'acreditació dels professionals de les Cases de la Música de Catalunya. El guanyador del guardó ha estat el grup barceloní Plou (pop-folk) i el premi consisteix en un programa de tutoria/coaching anomenat Incubadora Musical, que inclou uns packs d'accions de producció, gravació, gestió, assessorament i seguiment de la carrera musical del grup i ajut a la creació.

En la gala de la final, el grup Senyor Oca, guanyadors de l'edició del Sona9 2017, van presentar les cançons del seu flamant disc de debut "Cant de pagès" (Right Here, Right Now, 2018).

La cantautora de Martorelles Sandra Bautista se suma, amb el Premi Sona9 2018, a la llarga llista de guanyadors de les darreres edicions: Senyor Oca (2017), Lakaste (2016), Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La Iaia (2010), a més de noms tan destacats com Manel, Els Amics de les Arts o Macedònia.

El jurat del Sona 9 està format per representants d'iCat, de Televisió de Catalunya, de la revista musical "Enderrock", del programa "Sona9" d'iCat, de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), del productor del Sona9 i músic Jordi Bastida, i del responsable de Bucbonera Studios, Tomàs Robisco, a més de representants de la Direcció General de Joventut i de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i dels directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona, Mercat de Música Viva de Vic, DO Tarragona, CurtCircuit i les Cases de Música Popular.

El programa "Sona9" d'iCat va fer la transmissió de la gala final del concurs amb un programa especial conduït per Lluís Gendrau i Josep Martín, conductors dels programes "Sona9" i "Independents", d'iCat, respectivament.

El concurs de maquetes Sona9 és el principal certamen de la música emergent en català, impulsat per Catalunya Ràdio, iCat, TV3 i "Enderrock", amb el suport de la Generalitat de Catalunya (ICEC), del govern de les Illes Balears (Illenc), de la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de Cultura) i de la Fundació SGAE, amb el patrocini d'Estrella Damm.

 

sona9.cat

tv3.cat

catradio.cat

Anar al contingut