San Gil diu que les paraules de Mariano Rajoy sobre el canvi climàtic tenen "tot el sentit comú"

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la presidenta del PP basc, María San Gil, ha manifestat que està d'acord amb Mariano Rajoy quan diu que hi ha "problemes més importants" que el canvi climàtic i que és un tema difícil de predir.
María San Gil

María San Gil

María San Gil ha qualificat de "certa broma" les paraules de Mariano Rajoy, que ahir va dir que hi ha diversos debats i opinions sobre el canvi climàtic i va explicar la història d'un cosí seu com a exemple de la dificultat de predir-lo. En un col·loqui a Palma de Mallorca, el president del PP va comentar que cap dels científics que participaven en un homenatge no li va poder assegurar al seu cosí, que és catedràtic de Física a la Universitat de Sevilla, quin temps faria l'endemà a Sevilla. I explicat això, es va preguntar com pot dir algú què passarà al món d'aquí a 300 anys.
"Estic d'acord amb el que diu Mariano Rajoy. Intentem no dramatitzar. I cada vegada que Mariano Rajoy o algun líder del PP fa unes declaracions intentem no tergiversar-ho. Crec que el que va dir ahir té tot el sentit comú. No sé si és veritat o no això del seu cosí físic, però és cert que difícilment podem saber el temps que farà d'aquí a deu o quinze dies... doncs intuir què passarà d'aquí a tres-cents anys em sembla un extrem complicat", ha argumentat San Gil.
La presidenta del PP sosté que cal tenir una actitud "molt més curosa" amb el medi ambient "perquè l'hem heretat i tenim l'obligació de deixar-lo als nostres fills igual o millor". Però amb tot, ha advertit que pot ser que "per ocupar-nos d'un problema que pot arribar d'aquí a tres-cents anys descuidem un altre tipus de problemes".