Salvador Giner, a "(S)avis"

Demà, a les 22.00, al 33, Josep Puigbó s'acosta a un nou "(S)avi". Aquesta setmana es tracta d'un home que coneix a fons la societat catalana i que l'ha estudiada també a fons: el sociòleg Salvador Giner.

La coneix i l'ha estudiada des de fa molts anys. Però també ha contribuït a la seva construcció. Salvador Giner forma part dels "(S)avis" de la societat catalana. Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, va haver de desplaçar-se pel món per poder estudiar una matèria que llavors, l'any 1957, gairebé no es coneixia a casa nostra: la sociologia. Giner es va doctorar en aquesta disciplina a Chicago i a partir d'aquí va exercir ¿de fet, encara l'exerceix¿ el seu mestratge en algunes de les més importants universitats del planeta. Ha col·laborat amb centres del prestigi de Cambridge, Reading, Lancaster, Roma, Mèxic o Puerto Rico.

Salvador Giner, que ha publicat infinitat de treballs en diverses llengües, també ha format part de projectes, com ara la Gran Enciclopèdia Catalana, i ha estat cofundador i president de l'Associació Catalana de Sociologia, entitat que pertany a l'Institut d'Estudis Catalans, del qual també va ser president.

Els coneixements i el prestigi acadèmic de Giner són indubtables, però com és la persona? Qui s'amaga darrere del sociòleg? Com entén i viu la nostra societat? Cap a on anem? Demà dimecres, Josep Puigbó, des de la conversa tranquil·la, s'hi aproxima i acosta la saviesa de Giner als espectadors de "(S)avis".

tv3.cat/savis

@Savis_33

Anar al contingut