Salvador Alemany afirma que el model Barça és el que ha de seguir Catalunya per impulsar el país

El president del consell econòmic de la Generalitat aclareix que aquest òrgan no pretén substituir l'acció de govern.

El president d'Abertis i del consell assessor econòmic de la Generalitat, Salvador Alemany, ha remarcat que Catalunya ha de seguir el model aplicat pel Futbol Club Barcelona per potenciar l'activitat econòmica del país. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Alemany ha assegurat: "L'esquema al qual ha arribat ara el Barça demostra una excel·lència de somni. És la utopia."

Salvador Alemany ha explicat que ja fa molts anys que va començar aquest procés en el Barça i que el més significatiu és que "aquest país és capaç de fer això. La transposició del model del Barça de conceptes de llarg termini, d'aplicació de la forma de ser serveix, i vostès crec que ho estan intentant en el seu mitjà de comunicació, serveix per les empreses. Algunes d'elles que es poden identificar que fan això, serveix pel Barça i serveix pel país."

Alemany, que va ser president de la secció de bàsquet del F. C. Barcelona i vicepresident del club entre el 1986 i el 2003, assenyala que aquest model demostra que el país "té el talent, l'actitud i la forma de pensar, la seriositat i el seny per fer-ho. Això és el més important que en podríem treure, més enllà d'un títol més o un títol menys del Barça."

El president del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement ha explicat que aquest òrgan es limitarà a donar la seva opinió: "En cap cas el consell es planteja sobreposar-se o substituir l'acció de govern ni pública ni privadament. Donar el punt de vista. Però és el govern el que finalment ha de decidir el que fa perquè és finalment el que té la responsabilitat. No es pot trencar el binomi autoritat-responsabilitat."

Aquest òrgan actuarà des de la seva independència i no es pronunciarà públicament sobre les seves impressions: "El que farà aquest consell –ha dit Alemany- és ajudar en la línia que el govern demani o, eventualment, en la línia que el propi consell interpreti per pròpia iniciativa que ha de donar algun consell respecte al pla d'acció o respecte al posicionament que el govern hauria de tenir en temes que potser no tingui ni tan sols competències."

El consell assessor el formaran quinze persones: "Acadèmics, professionals, empresaris", segons Alemany, que s'hauran escollit abans d'acabar aquest mes. "Inicialment penso que tindran un fort component acadèmic perquè la reflexió li és més pròpia."

Salvador Alemany ha assenyalat que un dels objectius immediats que es plantegen és equilibrar les finances públiques: "Han de ser sostenibles. Des del desequilibri no es pot construir una reactivació, simplement perquè avui la sensibilitat dels mercats financers no ens permetrien finançar aquest creixement."

catradio.cat/mati

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut