Salut manté la disposició al diàleg amb Metges de Catalunya durant la vaga d'avui i demà

El secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament afirma que a la sanitat no es poden fer vagues preventives.

El secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Francesc Sancho, ha afirmat al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que la Conselleria vol continuar negociant amb els responsables del sindicat Metges de Catalunya, durant la vaga de metges convocada per avui i demà. Sancho ha afegit que a la sanitat no es poden fer vagues preventives: "Això de la prevenció els metges sempre ho avalem però en el cas de la vaga jo diria que no és útil, que aquí no hi ha prevenció en una vaga. El que hem de fer és dialogar i arribar a acords, i evidentment nosaltres hi estem oberts. La salut és un tema molt complex i afecta tota la població, per tant, hem d'anar amb molta cura i els acords han de ser gairebé obligats."

L'aturada fixada pel sindicat majoritari dels metges va contra les retallades plantejades en la sanitat pública catalana. El vicepresident de Metges de Catalunya, Francesc Duch, ha explicat en el mateix programa quina és la seva proposta per acostar posicions amb la Conselleria: "Nosaltres pensem que s'ha de retornar a la situació del 2010, si no pot ser d'avui per demà pot ser el dia 1 de gener del 2012. Posar-nos en ple funcionament de com estava el 2010, programar-ho, garantir-ho i deixar-ho enllestit de cara al futur."

Des del Departament de Salut, Francesc Sancho confia que Metges de Catalunya reconsideri la seva actitud i se sumi a la resta de sindicats: "Em sembla que tenim molts elements per ser optimistes, per pensar que en el sistema sanitari català arribarem a acords en els diferents estaments, en els diferents professionals, en els diferents sindicats i, fins i tot, en les juntes clíniques, i esperem que al final s'incorpori el sindicat Metges de Catalunya, insisteixo, perquè és important i necessari per al sistema i perquè nosaltres estem disposats a dialogar sempre."

Vall d'Hebron

El secretari d'Estratègia i Coordinació de Salut també s'ha referit a la querella presentada per una família contra l'hospital de la Vall d'Hebron, després de la mort d'una pacient amb aneurisma que va esperar 65 hores a ser intervinguda. Francesc Sancho ha defensat l'actuació d'aquest centre hospitalari: "Tinc una confiança absoluta en l'actuació dels professionals que van atendre el cas."

Els familiars d'aquesta pacient al·leguen que van haver d'anar a quatre hospitals i que a la Vall d'Hebron els van dir que no disposaven de quiròfans. Segons Sancho, "el que sí que li puc afirmar és que hi havia suficients mitjans a disposició, que els quiròfans d'urgència estaven oberts, que la UVI estava funcionant i que, per tant, el criteri mèdic va prevaldre per damunt de qualsevol altra consideració i que, insisteixo, penso que el rigor dels professionals està garantit". Francesc Sancho ha remarcat: "querelles en tenim cada any i la majoria són absolutòries."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut