"Sala 33" estrena el cicle "Que gran que és ser jove" amb "Animals"

Diumenge, a les 22.30, "Sala 33", el programa conduït per Àlex Gorina, estrena un nou cicle: "Que gran que és ser jove", amb una proposta del director Marçal Forés (2012), la pel·lícula "Animals". És el primer llargmetratge de Forés, i va ser guardonat a l'Austin Gay & Lesbian International Film Festival (2013), es va considerar millor "opera prima" als Premis Sant Jordi (2013) i també va rebre un reconeixement al Toronto Inside Out Lesbian and Gay Film and Video Festival (2013).

En Pol (Oriol Pla), un adolescent que viu amb el seu germà i estudia secundària a l'Institut Britànic té un secret: Deerhoof, un ós de peluix que pensa, es mou i amb qui comparteix els seus millors moments, com formar tàndem musical. En Pol toca la guitarra i l'ós, la bateria. Aquest fet dóna un punt fantàstic a la història, que navega entre la realitat i el somni. La vida d'en Pol es transforma quan apareix Ikari (Augustus Prew), un enigmàtic alumne per qui en Pol queda fascinat. Una mort inexplicable i una sèrie d'esdeveniments estranys transformen l'afable vida estudiantil en una aventura que absorbeix els seus protagonistes.

"Animals" és una història d'amor adolescent, de sacrifici, de la tragèdia de dos mons enfrontats, on el poder de la fantasia difumina els seus límits amb la realitat... i on la mort és el resultat final tan temptador com inevitable.

El director va seduir l'actor britànic Martin Freeman per fer el paper de professor d'història de l'art. És el moment en què l'adult i els adolescents interactuen i es veu el gran salt que hi ha entre aquestes dues generacions. Freeman és conegut pels papers de Dr. Watson a "Sherlock Holmes"; Bilbo Baggins a "El hòbbit", o per sèries com "Fargo".

"Animals" és un producte seductor i atractiu, un drama clàssic, atemporal i universal narrat amb una proposta visual que es basa en els referents habituals dels joves d'avui en dia, el manga, els còmics i els videojocs.

tv3.cat/sala33
twitter.com/Sala33cinema