"Sala 33" enceta el cicle Rosa Vergés amb "Un parell d'ous"

Aquest diumenge, a les 22.00, "Sala 33" enceta un nou cicle, un viatge per una filmografia plena de canvis i de contrastos: les pel·lícules de Rosa Vergés. I el cicle comença amb "Un parell d'ous", dirigida per Francesc Bellmunt l'any 1985, amb guió de Vergés.

L'any 1985 Rosa Vergés ja havia treballat com a ajudant de direcció de Francesc Betriu a "La plaça del diamant", però va ser amb "Un parell d'ous" quan va fer un pas endavant important en la seva trajectòria. Vergés va ser ajudant de direcció d'"Un parell d'ous" i coguionista, al costat de Francesc Bellmunt, Jordi Balló, Quim Monzó i Ramon Barnils. "Un parell d'ous" és una de les comèdies més esbojarrades i inclassificables del cinema català, una proposta pensada per divertir i transmetre esperit rocker. De fet, la cita del músic Little Richard que obre la pel·lícula ho deixa ben clar: "Oh, baby. Yeah, baby. Woo Baby, aquesta nit em divertiré".

L'argument de la pel·lícula és delirant, amb uns "polvets" que fan miracles sexuals inclosos. A "Un parell d'ous" hi trobareu xiringuitos de platja que semblen sortits del  "8 i ¿" de Fellini, però regentats per punks. També podreu redescobrir els orígens de la companyia La Fura dels Baus, aquí Els Homes Radioactius, fent una aparició trencadora al més pur estil "Mad Max". Al costat d'Ángel Alcázar, Eva Cobo, Joan Borràs i Pere Ponce, entre d'altres, els espectadors atents també podran veure aparicions especials de cares molt conegudes, com Pepe Rubianes i Llorenç Santamaria.

"Un parell d'ous" és una de les primeres pel·lícules coproduïdes per TVC. No és casual, doncs, que una unitat mòbil de l'època tingui una aparició "especial" en aquest còctel tan esbojarrat. Els espectadors veterans també hi trobaran referències i detalls  que recorden molt l'estètica i l'esperit de programes mítics dels inicis de TVC, com "Arsenal" o "Sputnik".

Per tot plegat, "Un parell d'ous", de Francesc Bellmunt, amb guió de Rosa Vergés, és una obra 100% filla del seu temps, els anys 80, en què es respiraven ganes d'experimentar i de provocar, i que manté intacte el seu encant.

tv3.cat/sala33
twitter.com/Sala33cinema

Anar al contingut