Sabata entén com una "contraprogramació" l'anunci del restabliment de rodalies per dissabte

La portaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir, Mònica Sabata, diu que el fet que el restabliment del servei de rodalies es faci dissabte, coincidint amb la manifestació pel caos de les infraestructures, és "un intent de desmobilització".

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Mònica Sabata ha afirmat que "no té res de pura coincidència, més aviat crec que és un intent de desmobilització i, diguem-ne, d'una contraprogramació, fins i tot". La portaveu de la ?Plataforma pel Dret a Decidir també creu que "la ciutadania té molt clar que el dia 1 no es resoldrà tot i que el problema de les infraestructures a Catalunya va molt més enllà del que és el resoldre el problema de la C2 sud".
Mònica Sabata fonamenta el caos que hi ha a les infraestructures de Catalunya en la falta d'inversions dels últims anys i també en el fet de no poder decidir des de Catalunya. Sabata confia que la protesta tindrà una bona acollida i sosté que no només es mobilitzarà el "català emprenyat", tot i que "és evident que el català emprenyat dissabte sortirà al carrer". "Crec que davant l'anunci fet ahir pel senyor Morlán que el dia 1 tot quedaria resol, la ciutadania no es deixarà enganyar i entenc que la gent tampoc no és tan innocent com perquè això els desmobilitzi i deixin d'anar dissabte a la manifestació", ha remarcat.
D'altra banda, tot i el suport polític que ha aconseguit la manifestació, Mònica Sabada ha remarcat que és una protesta de la societat civil, i ha assenyalat que no volen entrar "en l'ús que se'n pugui fer des dels partits polítics". "És evident que si els partits hi donen suport, doncs està bé. I també està bé que es comprometin amb les reivindicacions de la manifestació de dissabte, però en tot cas volem deixar clar que és una convocatòria de la societat civil. Fins i tot qui vagi a la manifestació veurà que a la pancarta que l'encapçala les persones que hi haurà no seran senyors electes o representants polítics, sinó que seran representants de la societat civil", ha afirmat.
Anar al contingut