Roger de Gràcia
Roger de Gràcia

Roger de Gràcia fa balanç dels seus primers cent dies com a president d'"Estat de Gràcia"

Demà el programa es fa convidant tots els oients a commemorar en directe aquesta efemèride a l'estudi 1 de Catalunya Ràdio i també a l'exterior de l'emissora amb un referèndum, una xocolatada i actuacions musicals.

A més, es podrà seguir en directe el discurs de presa de possessió de Donald Trump com a nou president nord-americà.

Demà, divendres 20 de gener, "Estat de Gràcia" arriba a l'edició número 100. El programa el podran seguir els oients que vulguin anar a l'emissora i també des de l'exterior amb un sistema de megafonia.

Per això, el seu realitzador, Roger de Gràcia, farà un programa especial que comptarà amb les intervencions d'Iu Forn, periodista, i Jaume Grau, biòleg i  guionista de ràdio. Tots dos debatran com hauria de ser la constitució de l'estat de Gràcia. També el lingüista Pau Vidal analitzarà tot el vocabulari que té a veure amb conceptes com "presidència","estat" o "democràcia".

El programa també tindrà un ull posat en el discurs d'investidura de Donald Trump com a nou president dels Estats Unitat d'Amèrica, en connexió amb les periodistes dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio Cèlia Cernadas i Maria Alba Gilabert. Aquest discurs l'analitzaran els periodistes Toni Aira, politòleg i realitzador dels "Spin doctors" de Catalunya Ràdio, i Ariadna Oltra, que copresenta el "Telenotícies migdia" de TV3. Tots dos també se sotmetran a un concurs sobre presidències d'arreu del món.

Durant l'emissió del programa, de quatre a set, es repartirà xocolata desfeta, gentilesa de Vallflorida xocolaters.

Els oients que vinguin als estudis de Catalunya Ràdio de Barcelona podran participar en un referèndum vinculant, amb dues urnes que s'instal·laran a la porta de l'emissora. La pregunta de la consulta serà: "Què acompanya millor la xocolata desfeta: el croissant o l'ensaïmada." Només pel fet de participar en aquest referèndum, els oients podran guanyar un vol de la companyia aèria Vueling.

Precisament per això, el duel culinari de cada divendres amb el director de "Cuina", Josep Sucarrats, demà serà entre l'ensaïmada i el croissant. El pastisser Lluís Costa, de Vallflorida xocolaters, de Sant Esteve de Palautordera, defensarà el croissant, i el seu col·lega Jaume Bertran, del Forn Mistral de Barcelona, defensarà l'ensaïmada.

A voltant de dos quarts de set, hi haurà l'actuació en directe del grup Gertrudis, dins l'emissora.

A més, en l'edició número 100 d'"Estat de Gràcia" hi participarà l'entrenadora de bàsquet i comentarista esportiva Carme Lluveras, i els humoristes Carles Xuriguera i Fel Faixedas, que aquesta temporada fan un espai dedicat exclusivament al món dels vins. Tots tres cridaran a la participació dels oients en el programa amb micròfons autònoms.

També hi haurà un espai dedicat a l'humor amb la secció "El bé negre" i "Músiques contra la dictadura" amb Montse Virgili.

Recordem que "Estat de Gràcia" és un estat una mica totalitari perquè du el nom del seu president, però alhora és simpàtic i amable com ell. És un estat que es preocupa per les inquietuds dels ciutadans, mira d'entretenir-los i de mantenir-los informats des de la passió pel coneixement. És un estat sense límits territorials però sí temporals: s'estén cada tarda, durant tres hores, a les ones hertzianes i permanentment a Catradio.cat.

"Estat de Gràcia" s'emet cada dia, de dilluns a divendres, de quatre de la tarda a set del vespre.

 

catradio.cat/estatdegracia

facebook.com/estatdegracia

twitter.com/estatdegracia

 

Anar al contingut