TV3, 21.55

"Robots", diumenge, 29 d'abril, a "30 minuts"

Diumenge, 29 d'abril, a les 21.55, "30 minuts" estrenarà "Robots", un reportatge de Martin Mischi i Vincent Lepreux, que analitza els efectes sobre el món laboral que estan tenint la nova generació de robots que, durant l'última dècada, han anat substituint progressivament molts treballadors en empreses de sectors ben diversos.

L'última dècada, els robots han substituït, progressivament, molts treballadors en empreses de sectors ben diversos, en potències mundials com la Xina i els EUA.

Els dissenyadors i fabricants de robots defensen que són uns supertreballadors infatigables, que són dòcils i, incomparablement, més eficients que els humans, i asseguren que d'aquí al 2025 els robots podrien ser la causa de l'eliminació de 250 milions de llocs de treball al món.

Davant d'aquest panorama sorgeix una pregunta: quin futur espera a les persones que perden els seus llocs de feina? Un exemple de les conseqüències de la implantació de la intel·ligència artificial és el cas nord-americà. En aquest país, entre el 1990 i el 2007, 670.000 treballadors del sector industrial van perdre la feina a causa de la robotització de les plantes i, en 20 anys, no s'ha regenerat pràcticament cap lloc de treball nou per a aquests treballadors.

Alguns experts asseguren que els obrers humans tenen els dies comptats. En canvi, per altres, la robotització haurà de comportar una formació diferent destinada a les noves ocupacions que sorgiran i asseguren que la creació de nous llocs de treball està garantida, un debat que encara avui no té conclusions definitives.

Un reportatge de Martin Mischi i Vincent Lepreux
Imatge: Quentin Egloff i Gaël Pouvreau
Produït per Yemaya Productions

tv3.cat/30minuts
facebook.com/30minuts
twitter.com/30minuts

Sant Joan Despí, 27 d'abril del 2018

Anar al contingut