Rigau assegura que no aplicar l'ordre judicial contra la immersió lingüística no és insubmissió

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', la consellera d'Ensenyament ha insistit que només es tracta d'una resolució més i que no és la sentència definitiva.

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha assegurat que no aplicar l'última ordre judicial contra la immersió lingüística no és insubmissió. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Rigau ha insistit que aquesta només és una resolució més en aquest contenciós i que no es tracta de la sentència definitiva. La consellera ha afirmat que portar les qüestions lingüístiques a límits com l'actual, amb l'última ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la immersió, és voler trencar la convivència: "I portar les qüestions lingüístiques en aquests límits, és sincerament que anem a buscar el trencament de la convivència."
 
Irene Rigau ha recordat que els atacs a la convivència vénen de lluny: "En un centre educatiu, hi ha un element que és clau, que és el clima escolar, que és la llavor de la convivència social. Per tant, dividir la societat catalana, hi va haver  algú, oi, que va dir que abans no es dividís Espanya ens dividiríem nosaltres? (José María Aznar) Doncs bé, aquest tipus d'orientacions trasllueixen aquestes coincidències."
 
 
Per la seva banda, el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Jordi Cañas, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, ha afirmat que l'atenció individualitzada és marginar l'alumne i que el plantejament ha de ser també educar en castellà: "Sabem que el català és el centre de gravetat de l'escola. El que no podem acceptar és que el castellà es doni com una llengua estrangera i no s'ensenyi també en castellà."
 
El departament d'Ensenyament ja ha presentat un recurs al Tribunal Suprem contra aquesta resolució.
 
 
catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut