Ridao proposa als partits que excloguin el PP de qualsevol acord per la seva actitud amb el català

El portaveu d'ERC al Congrés ha deixat entreveure que no aniria de número dos d'Alfred Bosch si l'escriptor guanya les primàries per ser candidat al Congrés. Ridao creu que el cap de llista ha de tenir la possibilitat de fer el seu propi equip.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, proposa deixar de banda els populars de qualsevol tipus d'acord per la seva posició sobre la llengua a Catalunya. Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, Ridao ha dit: "El que cal és emplaçar el PP a abandonar aquesta actitud i, a més, si convé, el conjunt del catalanisme polític de llarga tradició democràtica, doncs, excloure el Partit Popular de qualsevol tipus d'acord i negociació, perquè en mans del Partit Popular a Catalunya estan els designis i els destins d'aquest país i la majoria del Parlament de Catalunya, i això és molt greu."

El portaveu d'ERC al Congrés ha explicat que l'estranya que Artur Mas no hagi estat més contundent amb el PP, arran de la polèmica sobre el català a l'escola: "Jo no entenc com a hores d'ara el president de la Generalitat i CiU no han llançat públicament un autèntic emplaçament al Partit Popular a abandonar aquesta actitud o a trencar relacions". Ridao ha assenyalat: "Estem en una situació molt crítica i, a més a més, la senyora Sánchez-Camacho, amb un to desafiant fins i tot, i no descartant eventuals acords més endavant."

En clau interna, Joan Ridao ha insinuat que no aniria de número dos d'Alfred Bosch si l'escriptor guanya les eleccions primàries per ser cap de llista d'Esquerra al Congrés: "He defensat i crec que és coherent que el cap de llista tingui la possibilitat de fer el seu propi equip, tenir gent de confiança i que treballi amb la màxima cohesió possible. A més, jo m'he presentat en un tàndem amb Joan Tardà". Ridao ha dit que en el cas que perdi aquestes primàries faria costat a la futura direcció com a militant de base.

catradio.cat/oracle
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut