Ridao creu que la difusió de les balances fiscals ha d'ajudar a negociar un nou pacte de finançament

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats ho ha afirmat després que la cambra baixa aprovés ahir una moció dels republicans que insta el govern central a difondre aquests comptes cada tres anys.

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, considera que la publicació de les balances fiscals per part de l'estat espanyol pot facilitar el consens de cara a un nou pacte fiscal per a Catalunya. Ridao ho ha afirmat en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, l'endemà que el Congrés aprovés una moció dels republicans que insta el govern central a difondre aquests comptes cada tres anys.

El secretari general d'Esquerra creu que: "La publicitat de les balances fiscals ajudarà a crear consciència i a donar els instruments, en definitiva, per poder fer una negociació efectiva a partir del 2013, que és per cert quan fineix l'actual model".

Joan Ridao ha remarcat, però, que el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria de comptar amb les altres forces polítiques a l'hora de pactar un nou acord de finançament: "Espero que es plantegi des d'un objectiu de país, no pas de partit. Quan Mas l'altre dia insistia en la possibilitat de negociar aquest tema a partir del març de l'any que ve, amb una negociació bilateral amb el govern de l'Estat, crec que està incidint en el mateix error que va fer fracassar l'Estatut. Aquesta és una negociació que no pot ser de partit a partit".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut